IniciCulturaLa falla Plaça de l'Ajuntament presenta el seu llibret

La falla Plaça de l’Ajuntament presenta el seu llibret

Enguany s’ha dedicat als espais culturals i als artistes fallers del municipi

La falla Plaça de l’Ajuntament va presentar oficialment el llibret en un acte celebrat en el seu casal que va comptar amb la presència dels seus representants, la fallera major, Laura Navarro, i el president, Carlos Solás; la fallera major de Sueca, Ainhoa Oltra; la presidenta de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra, i altres membres del col·lectiu; la regidora d’Igualtat, Sari Sáez; i un gran nombre de fallers i falleres de la comissió, entre altres assistents. 

El llibret que presenta la comissió per a les Falles 2024, titulat Espais KulturArts, oferix, entre altres continguts, una nova edició de la col·lecció ‘Artistes Fallers, artistes del poble‘, en esta ocasió dedicada a José Vicente Gutiérrez “Guti”. Per al president de la comissió, Carlos Solás, enguany es va voler fer un pas més enllà quant a la forma i el contingut, ja que es va incloure un major nombre de col·laboracions. La temàtica del llibret se centra en els espais culturals del municipi, “els que gaudim ara i els que s’han anat perdent amb el temps. Així mateix, s’ha inclòs la col·lecció ‘Artistes fallers, artistes del poble’, que enguany complix la seua novena edició. Estem molt satisfets amb el resultat. A més, este treball servix per a mostrar que les falles no són només festa, sinó que també tenen altres components molt arrelats, com ara el cultural o l’inclusiu, a través dels pictogrames que oferiran totes les falles”. 

En l’acte de presentació, van participar també una de les directores i coordinadores del llibret, Sari Latorre; la presidenta de la JLF, Lorena Sendra; el coordinador de la secció ‘Artistes fallers, artistes del poble’, Juan Antonio Llopis; i l’artista faller, José Vicente Gutiérrez “Guti”. Llopis va assenyalar que l’objectiu de la col·lecció és el de reivindicar la labor dels artistes fallers de Sueca. En esta ocasió, es tractaria de l’artista conegut com a Guti, qui debutaria en la falla Via del Materal per a treballar després en les falles Xúquer, Mercat o Cervantes, de Sueca, on va aconseguir també ninots indultats; així com en les poblacions de Gandia, Alzira o Cullera, entre altres. “És un artista molt bo que potser no ha rebut tot el reconeixement que mereix a la seua ciutat”, va assenyalar Juan Antonio Llopis, qui va afirmar també que “encara queden molt bons artistes fallers a Sueca per a moltes edicions més de la col·lecció”

Per la seua part, l’artista protagonista, José Vicente Gutiérrez “Guti”, es va mostrar molt agraït i emocionat per este reconeixement, “sobretot perquè és al meu poble. Vaig començar la meua carrera a Sueca amb Pascual Carrasquer, com la majoria dels artistes locals. És una professió en la qual es patix molt, però també es gaudix”.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad