IniciAltres notíciesSueca per Davant i l'Alternativa El Perelló, promotors a Madrid de Unión...

Sueca per Davant i l’Alternativa El Perelló, promotors a Madrid de Unión Municipalista

A la històrica jornada per al municipalisme espanyol assistiren el primer tinent d’alcalde de Sueca, Julián Sáez, la regidora de Sueca, Sari Sáez, i l’alcalde del Perelló, José Vicente Codoñer

L’Hotel Novotel Center de Madrid va acollir, el passat 22 de febrer, una trobada sense precedents per al municipalisme espanyol. Més de 500 alcaldes, regidors i diputats provincials, tots independents i representants de cada racó del país, es van reunir en una convenció que transcendeix les divisions geogràfiques i partidistes, abordant de cara els desafiaments actuals que afronta el municipalisme.

Les formacions polítiques locals i independents Sueca per Davant i l’Alternativa El Perelló, representades pel primer tinent d’alcalde de Sueca, Julián Sáez, la regidora de Sueca, Sari Sáez, i l’alcalde del Perelló, José Vicente Codoñer, van estar entre les promotores de Unión Municipalista, que és com s’anomenarà la Confederació Municipalista constituïda en assemblea.

Durant la jornada es va aprovar el manifest fundacional i els estatus de Unión Municipalista, que estarà presidida per l’actual alcalde de Nules, David García (Centrats en Nules).

Julián Sáez i José Vicente Codoñer, de Sueca per Davant i l’Alternativa El Perelló respectivament, coincidiren a l’hora de reconéixer que esta històrica trobada a Madrid “marca un punt d’inflexió per al municipalisme a Espanya, unint a líders locals de diferents procedències en un objectiu comú d’enfortir els nostres municipis i ciutats, i representar millor a la nostra ciutadania”.

Sáez i Codoñer sostenen que els partits municipalistes com Sueca per Davant i l’Alternativa El Perelló “hem de treballar junts per fer que les nostres veus s’escolten encara més fort en tots els nivells de govern”.

La primera Convenció Municipalista Estatal es va iniciar amb un minut de silenci per les víctimes de l’incendi de València. A continuació, David García va donar la benvinguda als assistents. “Fa escassos mesos açò era un somni i hui una realitat. Ací estem reunits els representants de la força municipalista, la tercera força del país en nombre de càrrecs públics en l’àmbit local“, digué.

Al llarg del matí, alcaldes, regidors i diputats de diferents autonomies van participar en tres taules rodones que van abordar els reptes, problemàtiques i desafiaments a curt i mitjà termini del municipalisme; la necessitat de cooperació i col·laboració per a un municipalisme organitzat; i la importància de la presència del municipalisme en les Diputacions provincials per assegurar que les veus locals siguen escoltades.

Més llegits