IniciSUECAL’Ajuntament ajuda a 3 joves en un programa Erasmus per a formar-se...

L’Ajuntament ajuda a 3 joves en un programa Erasmus per a formar-se a Sicília

Les estudiants es formaran a Itàlia en temàtica centrada en el canvi climàtic

L’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Joventut i la responsable de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i de l’Oficina Europea, ha facilitat la participació de tres joves del municipi, d’entre 18 i 30 anys, en el programa ERASMUS+KA152, l’objectiu del qual és impulsar la mobilitat dels joves perquè cursen accions formatives de caràcter no formal en altres llocs. En este cas, les tres joves seleccionades pel programa viatjaran a la ciutat d’Avola, a Itàlia, per a participar en una formació centrada en el canvi climàtic i temàtiques ambientals.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i les regidors d’ADL, Àngela Marí, i Joventut, Gema Navarro, responsables de la participació de Sueca en el programa, han rebut a les joves en el saló de plens a fi d’entregar-les uns obsequis per al viatge, al mateix temps que desitjar-les que gaudisquen de l’experiència i que les resulte molt gratificant i útil per a la seua formació. “Des de l’Ajuntament, vam posar en marxa fa un any l’Oficina Europea amb la finalitat de potenciar projectes locals a través de la captació i gestió de fons europeus, a fi de promocionar el desenvolupament socioeconòmic en l’àmbit local. Una de les claus d’eixe desenvolupament, és la formació dels nostres joves a través d’intercanvis amb altres països europeus que els permeten desenvolupar competències i descobrir noves cultures, costums i estils de vida”, ha explicat la regidora d’ADL, Àngela Marí.

Per a la regidora de Joventut, Gema Navarro, el fet que els i les joves de Sueca puguen participar en experiències com esta, resulta fonamental per a ampliar les seues oportunitats, facilitant-los una formació extra fora dels sistemes d’educació formal, i desenvolupant una gran varietat d’activitats enriquidores. “En termes generals, els servirà per a sensibilitzar-se en temes socials, descobrint noves cultures i estils de vida a través de l’aprenentatge entre iguals, promovent valors com ara la solidaritat, la democràcia i la consciència europea. I més concretament, els permetrà millorar el seu coneixement sobre la qüestió climàtica, els seus efectes i com poden contribuir positivament a la seua prevenció”, en paraules de Gema Navarro.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad