IniciEsportsEl Pavelló Cobert de Sueca portarà el nom del billarista Raül Cuenca...

El Pavelló Cobert de Sueca portarà el nom del billarista Raül Cuenca Monrabal

L’esportista suecà de 44 anys ha aconseguit dos campionats d’Europa i 40 campionats d’Espanya

L’Ajuntament de Sueca, a instàncies de la Regidoria d’Esports, ha iniciat l’expedient administratiu per a nomenar l’actual Pavelló Poliesportiu Cobert de la ciutat com a ‘Pavelló d’Esports Raül Cuenca Monrabal’. La proposta, que haurà de comptar amb l’aprovació del plenari municipal, pretén, segons el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Julián Sáez, “fer un acte de justícia amb un dels millors esportistes que hem tingut mai, el billarista Raül Cuenca, admirat per tots dins i fora de Sueca i posseïdor de la medalla d’Or de la ciutat”.

A més dels mèrits esportius, Sáez també ha volgut incidir en el vessant humà de Cuenca, “per a la ciutat de Sueca, Raül és molt més que un esportista amb una trajectòria exitosa. Raül personifica els valors que sempre volem transmetre als més joves, és una persona molt senzilla, humil, pròxima i sempre disposada a col·laborar en tot allò que se li proposa. És un referent per a grans i xicotets, i que li done nom al Pavelló és una iniciativa del tot justa i merescuda”.

En la mateixa línia, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha expressat la seua satisfacció perquè el pavelló de la ciutat adquirisca el nom d’un esportista “amb una grandíssima trajectòria plagada d’èxits com a campió d’Espanya i campió d’Europa. La iniciativa, aprovada per unanimitat en Junta de Govern, a més d’enaltir el brillant palmarés esportiu i personal de Raül, servirà també per a reconéixer la gran labor d’aquells primers fundadors del Club Billar Sueca, l’any 1988, els quals ara se sentiran tremendament orgullosos, a l’igual que els seus familiars, de tot el que ha aconseguit Raül i, per extensió, el billar a la nostra ciutat”

Llegenda viva

Raül Cuenca Monrabal (Sueca, 20-4-1980), diplomat universitari en Infermeria per la Universitat de València, és una llegenda viva del billar espanyol. Del seu brillant palmarés destaquen 40 títols de campió d’Espanya en diferents modalitats, així com dos campionats d’Europa, un en Quadre 71/2, a Brandenburg (Alemanya), en 2017, i un altre en A la banda, en Antalya (Turquia), en 2023. A més, Raül Cuenca presidix des de fa uns anys l’històric Club Billar Sueca, des de principis de segle, situat precisament en el Pavelló que portarà el nom del gran referent d’este esport a la ciutat.

Més llegits