IniciSUECASueca també celebra el Dia Mundial Sense Tabac

Sueca també celebra el Dia Mundial Sense Tabac

Alumnat del col·legi Mª Auxiliadora i usuaris del COM lligen un manifest a la plaça de l’Ajuntament

El municipi de Sueca va celebrar, este 31 de maig, el Dia Mundial Sense Tabac amb un acte organitzat per l’Associació contra el Càncer de Sueca que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca. A les 12 del migdia es va llegir un manifest a la porta del consistori en el qual van participar dos joves de la localitat representant al col·legi Mª Auxiliadora i al Centre Ocupacional Municipal (COM). 

“La nostra missió és aconseguir la Primera Generació de Joves lliure de Tabac per a 2030. Ens comprometem a desafiar l’statu quo que ha permés que el tabac i els seus nous productes arrelen en la nostra cultura. És el nostre dret viure en un ambient saludable que no perpetue addiccions; i és la nostra responsabilitat assegurar-nos que este dret es respecte i protegisca”, va llegir en el manifest, Irene Belenguer, alumna del col·legi Mª Auxiliadora. Per la seua part, Iván Moreno, usuari del COM, va assenyalar el compromís “amb el nostre futur i el de les noves generacions, una missió que portarem avant amb determinació i coratge davant la inevitable amenaça que suposa per a la nostra societat el consum del tabac. No hem d’oblidar que constituïx la principal causa de malalties i morts evitables a tot el món”. 

En l’acte va intervindre també la presidenta de l’Associació Contra el Càncer de Sueca, Sacra Ortells, qui va agrair la presència i col·laboració de la ciutadania en totes les activitats que duu a terme l’associació, com la celebrada este divendres, donant suport a la lluita contra el tabac, i especialment, a la regidora de Sanitat, Sari Sáez, i a Irene i Iván, com a representants de la població més jove del municipi que defén esta causa.

Finalment, va intervindre l’alcalde en funcions, Julián Sáez, qui va remarcar el compromís de secundar sempre totes les accions que posa en marxa l’Associació contra el Càncer de Sueca, “des de l’Ajuntament, s’està fent un esforç important per a fer arribar el missatge de prevenció, sobretot als més joves. A Sueca tenim un Pla de Salut Municipal que perseguix que la població pose en pràctica hàbits saludables. A més, des del Fòrum d’associacions Saludem-nos!, s’oferixen, des de diferents àmbits (cultural, esportiu, etc.), propostes per a cuidar la salut dels suecans i suecanes, tinguen l’edat que tinguen”

Més llegits