IniciSUECALluita contra les espècies invasores de l’entorn de la Muntayeta dels Sants

Lluita contra les espècies invasores de l’entorn de la Muntayeta dels Sants

L’Ajuntament treballa en l’eliminació progressiva d’algunes cactàcies com l’opuntia, molt present en les xones rocoses del paratge natural suecà

L’eliminació progressiva de totes les espècies de flora invasores que existeixen a l’entorn de la Muntanyeta dels Sants ‘sha convertit en un dels objectius de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, des d’on s’està duent a terme una actuació durant els últims dies. 

En particular, s’està actuant sobre l’opuntia, espècie que pertany a la família de les cactàcies i que era present de manera significativa en les zones rocoses de la Muntanyeta, tant de la cara nord com de la sud. A conseqüència de l’eliminació d’esta espècie invasora, estan apareixent gran quantitat de plàstics, vidres, llandes, etc., que podrien haver romàs en el lloc durant dècades, ocults entre esta vegetació, i s’ha procedit a la neteja i retirada per part del servei municipal de manteniment d’àrees naturals, amb la col·laboració de la brigada responsable del manteniment del Parc Natural de l’Albufera.

A més, s’estan repoblant totes les zones alliberades d’esta espècie invasora mitjançant la plantació d’espècies autòctones, com ara llentiscle, coscolli o aladerns comuns i de fulla estreta. L’objectiu final, a mitjà termini, a fi de completar l’actuació, és cobrir tota la vertical rocosa de la cara sud amb espècies entapissants, com l’heura (Hedera helix) per a crear una pantalla verda que cobrisca tota la zona lliure d’espècies invasores.

Plantes exòtiques

“Des del departament, volem posar en valor el treball que s’està realitzant en un dels nostres espais naturals més emblemàtics, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Albufera, perquè puga ser gaudit i valorat en la seua plenitud. Gràcies a l’actuació que estem duent a terme, ens trobem a un pas d’eliminar per complet totes les plantes exòtiques invasores d’este paratge, com ara les figueres de pala o iuques”, va explicar la regidora de Medi Ambient, Àngela Marí.

Més llegits