IniciSUECASueca se suma, un any més, al tractament aeri per a combatre...

Sueca se suma, un any més, al tractament aeri per a combatre la mosca negra i el mosquit

El municipi ha entrat en la campanya que es realitza en el riu Xúquer

El municipi de Sueca s’ha sumat, un any més, a la iniciativa del Consorci de la Ribera de combatre més eficaçment les plagues de mosca negra i mosquit quan arriben estes dates, gràcies a un tractament no invasiu per a la fauna i flora de la zona, que es realitza de manera aèria al llarg del riu Xúquer en aquells punts més inaccessibles. Este 2 de juliol va tindre lloc la presentació de la campanya en l’heliport dels Canos, i a l’acte va acudir la regidora d’Agricultura i presidenta del Consell Agrari, Carmen Pérez, en representació de la seua companya de govern, Àngela Marí, regidora de Medi Ambient. Així mateix, van assistir el president del Consorci de la Ribera, Josep Mur; la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Momparler; i la vicepresidenta de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Amparo Giner. 

El tractament busca combatre més eficaçment les larves de mosca negra i mosquit tigre en els llocs de major incidència al llarg del riu. “En total, són 16 zones en les quals s’actuarà, llocs inaccessibles a peu i, per tant, en els quals és necessari fer-ho de manera aèria”, va explicar la regidora, Carmen Pérez. Esta acció puntual del Consorci, se suma a les que realitza l’ens al llarg de tot l’any en zones públiques per a acabar amb les larves. “És molt important que, en aquelles propietats privades en les quals el Consorci no pot actuar, els amos facen ús del servei que es posa al seu abast per a acabar com més prompte millor amb els possibles focus i evitar l’eclosió dels insectes“, assenyala Pérez. 

El president del Consorci de la Ribera, Josep Mur, va remarcar també la importància d’este tipus de tractament, més precís i efectiu per arribar a les zones més complexes, “és un reclam per a la ciutadania, que el demanda, perquè s’ha demostrat que oferix resultats, posant fi a les plagues que es reproduïxen en les aigües mòbils del riu i perquè, a més, utilitza productes que no interferixen en la flora i fauna autòctones“.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad