IniciSUECALes mancomunitats veuen reduït el seu finançament a la meitat

Les mancomunitats veuen reduït el seu finançament a la meitat

La Generalitat Valenciana destinarà 500.000 euros de subvenció en 2024 quan en 2022 i 2023 van aplegar un milió per any en ajudes

La Mancomunitat de la Ribera Baixa que presideix la suecana Manoli Egea (PSPV-PSOE) es va unir a les de la Ribera Alta i la Safor en la protesta feta a la Generalitat Valenciana per la reducció que han experimentat les partides pressupostàries destinades a esta mena d’entitats supramunicipals de cara al present exercici. “Suposa un menyspreu al treball que realitzem per millorar els serveis que reben els ciutadans”, van lamentar.

De manera conjunta, van denunciar la “dràstica disminució” de les subvencions que atorga el govern autonòmic (format en estos moments per les agrupacions Partit Popular i Vox) en comparació amb les quanties repartides els anys 2022 i 2023. Segons detallen, d’una banda, la Generalitat va destinar, en cadascun d’estos exercicis, una partida d’un milió d’euros cada any com a ajuda al funcionament de totes les mancomunitats de la Comunitat Valenciana, una quantitat que es repartia entre les quasi 60 mancomunitats segons el nombre d’habitants i el pressupost de cadascuna d’elles. No obstant això, esta línia s’ha reduït fins als 500.000 euros. És a dir, a la meitat.

“Este menyspreu s’accentua quan es comparen les subvencions de la Generalitat específicament per a les mancomunitats d’àmbit comarcal”, afegeixen les tres entitats, que sostenen que han passat de rebre un milió d’euros tant l’any 2022 com en 2023 a percebre un 90% menys, només 100.000.

D’igual manere, les mancomunitats de la Ribera Baixa, la Ribera Alta  i la Safor denuncien que a estes retallades s’afegeix que “la subvenció destinada en 2023 específicament per a les mancomunitats d’àmbit comarcal, nou en total, no ha sigut ni tan sols convocada”, la qual cosa suposa un dur colp a la seua economia a l’hora d’afrontar el correcte funcionament dels serveis públics que es presten.

“Menyspreu”

Els representants de les mancomunitats veuen en este “fet un gran menyspreu i una gran desconsideració cap a unes entitats que presten serveis essencials en els municipis mancomunats”. “Estes accions per part de la Generalitat posen en perill la qualitat i continuïtat dels serveis mancomunats”, indiquen a continuació.

Finalment, les tres entitats anuncien que adoptaran “una actitud reivindicativa i de denúncia davant el govern de la Generalitat en els diferents fòrums representatius, com són les comissions de mancomunitats de les federacions de municipis tant valenciana (FVMP) com a espanyola (FEMP)” en considerar que el Consell “menysprea” el treball que realitzen.

Més llegits