IniciSUECALa incidència de la grip es quadruplica i tornen a obligar a...

La incidència de la grip es quadruplica i tornen a obligar a dur mascareta

El Centre de Salut de Sueca també administrarà a partir d’este dilluns 8 de gener les dosis de les vacunes sense necessitat de cita prèvia

Des d’este divendres 5 de gener la mascareta torna a ser obligatòria en hospitals i centres de salut de la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat ha decidit fer un pas al capdavant davant el repunt de contagis de grip, Covid-19 i infeccions respiratòries.

Entre el 25 i el 31 de desembre la incidència de la grip es va quadruplicar, passant dels 142 casos per cada 100.000 habitants que hi havia la setmana anterior (del 18 al 24 de desembre) a 551, segons dades aportades per la Conselleria de Sanitat.

En el cas de les infeccions de Covid-19, la incidència va disminuir lleugerament passant de 247,3 casos per cada 100.000 habitants a 222,2. També va haver-hi un increment en el virus respiratori sincicial (VRS) que va passar d’estar en 192,8 casos per cada 100.000 habitants a 258,2.

D’altra banda, Sanitat va recordar que els centres de salut administraran a partir del dilluns 8 de gener les dosis de les vacunes enfront de grip i Covid-19 sense necessitat de cita prèvia.

Al seu torn, este dimecres 3 de gener es van acordar una sèrie de mesures especials entre les quals es troba l’ajust de la programació de l’activitat quirúrgica amb la finalitat de generar espais per a atendre la demanda, i en funció del context de cada centre hospitalari, per a una major eficiència dels recursos existents, així com el reforç de les plantilles.

Altres mesures són potenciar els serveis d’atenció domiciliària i establir el màxim nivell de col·laboració amb la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, potenciant l’hospitalització a domicili en les residències de majors en els casos en els quals este recurs resulte l’idoni; així com la reassignació i priorització dels recursos socials.

Col·laboració privada

Finalment, en el cas de necessitar la col·laboració de recursos privats i, amb la finalitat de reduir al màxim qualsevol tensió assistencial que es poguera registrar, es buscarà també un marc de col·laboració públic-privada.

Més llegits