IniciSUECALa solidaritat també aplega a la salut

La solidaritat també aplega a la salut

Més d’un centenar de suecans i suecanes participen en l’última donació de sang de l’any

El casal de la Falla Bernat Aliño va acollir, este dimarts 12 de desembre, l’última donació de sang de l’any en la qual de nou Sueca va tornar a demostrar una gran solidaritat aconseguint la xifra de 106 donants. Al llarg de l’any, una vegada al mes, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana desplaça una de les seues unitats al municipi per a atendre els i les donants de sang. En 2023, la xifra de donacions s’ha situat en les 776, estant la mitjana mensual entre les 65 i les 70. L’última donació de l’any, no obstant això, sempre és la més especial i participativa. Per este motiu, des de les regidories de Sanitat i del Consell Agrari es va voler oferir un detall a totes les persones que van acudir a donar, consistent en una bossa i un saquet d’arròs. 

“Durant tot l’any, és la nostra obligació com a Ajuntament donar suport a estes donacions. La nostra ciutat ha demostrat sempre ser molt solidària tal com reflectixen les xifres. Els donants, altruistament, estan donant un element tan necessari com és la sang, que representa la vida, contribuint amb el seu gest al fet que altres persones puguen recuperar la salut, el bé més preuat que tenim. Vull agrair als donants la seua col·laboració, així com al Consell Agrari i a la falla Bernat Aliño per cedir-nos el seu casal”, va assenyalar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. Per la seua part, la regidora de Sanitat, Sari Sáez, va mostrar també el seu agraïment a les persones que han acudit a donar sang, “hem de ser conscients de la importància que té este gest que salva vides i que podem necessitar qualsevol de nosaltres. Vull convidar a la ciutadania a donar; es pot fer tots els mesos de l’any. Hem d’empatitzar i pensar en la quantitat de sang que es necessita diàriament”. 

Des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, el promotor de les donacions a Sueca, Manuel Doménech, va remarcar la resposta “meravellosa de la ciutadania. És una ciutat que es bolca amb les donacions i és molt d’agrair”. 

Al costat de l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; i les regidores de Sanitat, Sari Sáez, i d’Agricultura, Carmen Pérez; van acudir també a esta última donació, els regidors Julián Sáez, Gema Navarro i Noelia Benedito; el coordinador a Sueca del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Manuel Doménech; la col·laboradora i treballadora  del Centre de Salut de Sueca, Eva Mª Moreno; la fallera major de Sueca, Ainhoa Oltra, i la seua cort d’honor; i les falleres majors i presidents de la Falla Bernat Aliño els quals, un any més, van cedir el seu casal per a l’última donació de sang de l’any.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad