IniciMareny de BarraquetesLa Setmana Santa pren el relleu de les Falles en els carrers...

La Setmana Santa pren el relleu de les Falles en els carrers de Sueca

La Junta Major de Confraries ha preparat un calendari d’esdeveniments religiosos que s’allargarà enguany fins al 7 de maig

Dies després de finalitzar les Falles amb la Cremà de la Nit del 19 de març, arriba una de les celebracions més significatives en el nostre calendari: la Setmana Santa, una festivitat que cada vegada compta amb més visibilitat i participació a Sueca. De fet, l’Ajuntament va crear, a l’inici d’esta legislatura, la Regidoria de Setmana Santa, àrea que encapçala Gema Navarro, qui va voler “felicitar i animar les diferents confraries i els seus membres a seguir treballant per mantindre la tradició de la Setmana Santa a Sueca, a fer que s’engrandisca i que acabe sent un referent a nivell turístic, cultural i històric”. La programació d’actes d’este 2024 es va iniciar el passat 25 de febrer i s’allargarà fins al 7 de maig. Entre les cites religioses més destacades que es duran a terme en les pròximes setmanes trobem els trasllats de les imatges, la Solemne Benedicció Interparroquial de les Palmes del Diumenge de Rams i les concentracions i processons que realitzaran la Junta Major de Confraries i les diferents associacions religioses locals. Finalment, destaca del programa un any més la Processó del Sant Encontre del Diumenge de Resurrecció, 31 de març, en la qual es farà el llançament de les tradicionals al·leluies i la gran tamborada per part de totes les bandes i voluntaris de les confraries i mascletà. 

“Vos demane, poble de Sueca, que participeu activament en cadascun dels actes que estan programats esta Setmana Santa”, va indicar Álex Quilis, president de la Junta Major de Confraries de Setmana Santa de Sueca. “Esperem que, en sentir les campanes de Sant Pere, el soroll dels tambors, mesclat amb els coets a la plaça de l’Ajuntament, el Diumenge de Resurrecció, ens puguem sentir tots orgullosos de ser catòlics, i continuem pensant sempre en el gran dia de la Resurrecció. Ell ho va fer per nosaltres, ara nosaltres ho hem de continuar fent per Ell”, en paraules de Quilis.

Festes en el Mareny

En altre context més festiu -però sense deixar de banda tampoc el caràcter religiós- s’iniciaran també estos pròxims dies les festes locals del Mareny de Barraquetes. Este dissabte 23 de març a la vesprada es realitzarà la Crida dels Festers d’este 2024. En el seu cas, el calendari d’actes serà del 29 de març al 4 d’abril i no faltaran esdeveniments com la desfilada de carrosses, el Concurs d’Arròs al Forn o el dia de les Paelles, les nits d’actuacions musicals, els campionats de frontó, futbet, parxís i dòmino, i l’ofrena a la Verge del Roser.

Més llegits