IniciCulturaLa Mostra Internacional de Mim conclou amb el cartell de “tot venut”

La Mostra Internacional de Mim conclou amb el cartell de “tot venut”

Milers de visitants i espectadors van participar en els espectacles i activitats paral·leles amb el moviment i la indisciplina com a tema central

La 33a edició de la Mostra Internacional de MIM a Sueca va arribar a la seua fi este passat cap de setmana, havent penjat el cartell de “tot venut” en les seues 60 representacions al llarg dels cinc dies que ha durat el festival. Milers de visitants i espectadors van participar dels quasi 25 espectacles i activitats paral·leles amb el moviment i la indisciplina com a tema central.

La trobada, que enguany recuperava diversos espais d’exhibició en la localitat i estrenava un nou emplaçament, va ser un èxit d’assistència i crítica, havent venut totes les entrades i completat l’aforament en totes les representacions. L’afluència va ser completa fins i tot en els dies marcats per la pluja, atés que l’organització va reubicar un dels espectacles a l’aire lliure en un nou emplaçament.

Tant els espectacles per a tots els públics com els dirigits a adults van omplir Sueca de teatre, gest i moviment. Les primeres jornades van estar marcades per la reflexió i l’humor. Així, les obres La medida que nos ha de dividir de Qabalum, el Carrousel des Moutons de D’Irque i Fien, TA-K-TA de Marroch o Otempodiz d’Ertza van servir com a arrancada destacada per al festival, traçant les línies del que va ser tota la trobada.

El divendres va ser el dia de la rialla i l’humor a peu de carrer. Els espectacles de clown per a tots els públics van congregar a famílies al voltant del riure i el bon ambient, amb Cris Clown i Home, Ô Quel Dommage i Room Service o el Ami-go! de Murmuyo, entre altres.

L’organització del MIM a Sueca va preparar un cap de setmana complet i amb una programació intensa, davant l’afluència de públic que tots els anys es produeix durant eixos dies. Fins i tot desafiant a la pluja, l’aforament complet va ser una constant en obres com Into thin Air de Panama Pictures i Tauromàquina d’Animal Religion.

L’obra més destacada del festival, El veí del costat, va significar un èxit de públic i opinió. Es tracta d’un espectacle concebut ex professo per a esta 33a edició del MIM a Sueca, fruit del treball fet durant mesos entre la companyia Pont Flotant, el mateix MIM i la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca. En ella, van participar veïns de la localitat i residents del CEAR, indagant sobre les relacions que s’estableixen entre membres d’una mateixa comunitat.

Diversitat

Espectacles amb segell de la Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Navarra, Portugal, Països Baixos, França, Xile i Bèlgica van fer d’esta edició la més diversa i internacional fins hui, concorrent algunes estrenes absolutes i representacions exclusives.

“Ha sigut un MIM intens i d’emocions, però sobretot d’enorme gratitud cap al nostre públic, que ha tornat a demostrar la seua fidelitat, generositat i exigència” va indicar la directora artística i coordinadora del MIM a Sueca, Ángeles González.

Més llegits