IniciEsportsSueca acollirà el pròxim 30 de setembre la 3a Caminada contra l’Alzheimer

Sueca acollirà el pròxim 30 de setembre la 3a Caminada contra l’Alzheimer

La marxa serà de 5 quilòmetres pel centre de la ciutat, costarà 10 euros d’inscripció i cada participant obtindrà una samarreta commemorativa

Sueca acollirà, el pròxim 30 de setembre, la 3a edició de la Caminada contra l’Alzheimer, una iniciativa de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Sueca (AFASU) que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Esports, i el Club Esportiu Sutrail. Es tracta d’una activitat solidària els fons de la qual aniran destinats íntegrament a AFASU. 

La marxa eixirà del Pavelló Cobert, a les 09.30 hores, i tindrà un recorregut de 5 quilòmetres pel centre de la ciutat per a finalitzar novament en el Pavelló. Les inscripcions tindran el preu de 10 euros, i s’entregarà als participants una samarreta commemorativa. Podran adquirir-se: en l’estand que muntarà AFASU en la plaça de l’Ajuntament, els dijous i divendres, de 09.30 a 10.30 hores; a través del número de whatsapp 691 618 161; i el mateix dia de la prova, una hora i mitja abans de l’eixida. 

La coordinadora d’AFASU, Xussa Coves, va mostrar l’agraïment de l’associació perquè, un any més, al costat de l’Ajuntament, la Regidoria d’Esports, i la col·laboració del club Sutrail, es puga dur a terme la tercera edició d’esta caminada solidària contra l’alzheimer, “estem intentat crear ja un referent, amb la seua eixida sempre des del Pavelló Cobert i amb un traçat urbà en el qual puguen participar persones de totes les edats. Com a novetat, i a petició dels participants, hem afegit un quilòmetre més al recorregut. Gràcies de nou al club Sutrail i al club Corriols, que de manera indirecta també ens tira una mà, i a l’Ajuntament i Regidoria d’Esports perquè sempre ens faciliten moltíssim el treball i ens ajuden a donar major visibilitat a la nostra causa”. Per la seua part, la psicòloga de l’associació, Marta Torres, ha incidit en el fet que esta caminada “és una de tantes activitats que realitzem amb el doble objectiu de donar visibilitat a la malaltia i, al mateix temps, conscienciar a la població de la necessitat d’integrar a les persones que la pateixen a través d’accions com esta”.

Implicació

Per a l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, “l’Ajuntament, des de la Regidoria d’Esports i des de totes les regidories implicades, com no podia ser d’una altra manera, ha d’implicar-se al 100% en una causa solidària com esta, en la lluita contra una malaltia que té un component tan trist per a la persona que la pateix i per a la seua família. Desgraciadament, parle des de l’experiència. AFASU sap que estem des de la passada legislatura treballant braç a braç, buscant finançament per al millor funcionament del servei tan fantàstic que presten i perquè les persones que atenen estiguen en les millors condicions. I així seguirem respecte a tot este tipus de causes tan necessàries”

Per la seua part, el regidor d’Esports, Julián Sáez, va mostrar la seua absoluta col·laboració amb esta caminada, “AFASU és una associació que contínuament necessita recursos per a atendre les persones que pateixen esta cruel malaltia, i nosaltres com a Ajuntament hem d’estar al seu costat”. Així mateix, Sáez va voler posar en valor el treball que es realitza des de l’associació, al mateix temps que va agrair la col·laboració dels clubs esportius “sempre que s’organitzen causes solidàries, ací estan, bolcant-se i prestant tota la seua ajuda”. Finalment, va fer una crida a la ciutadania perquè s’apunte i participe en esta causa solidària i se supere així la xifra dels 200 participants que es va aconseguir l’any passat. 

Més llegits