IniciSUECASueca no oblida a Tomás Catalán, el policia abatut fa 19 anys

Sueca no oblida a Tomás Catalán, el policia abatut fa 19 anys

L’Ajuntament de Sueca rendeix homenatge a l’agent que va morir estant de servici quan va anar a atendre un cas de violència de gènere

L’Ajuntament de Sueca va rendir el passat dilluns 18 de setembre un homenatge institucional al policia local Tomás Catalán, originari de Fortaleny, que va morir en acte de servei en ser tirotejat per un home que es va atrinxerar a la seua casa. La plantilla de la Policia Local de Sueca ha mantingut viu el seu record dedicant-li la sala en la qual es reuneixen cada dia els agents per a marcar les directrius de la jornada. Tomás Catalán va ser assassinat quan acudia a prestar ajuda després d’un requeriment d’auxili, una de les funcions habituals i que més identifica a la policia de proximitat. L’aniversari d’enguany va ser més especial si cap, ja que el consistori suecà, presidit per Dimas Vázquez, va promoure un acte institucional en el mateix lloc en el qual l’agent va caure sense vida.

El record de Tomás està sempre present entre els agents de la Policia Local de Sueca, “cada dia distribuïm els servicis a la sala que porta el seu nom, en el seu honor i record”. Les autoritats locals van voler acompanyar als agents del cos policial. També es van unir veïns de la capital de la Ribera Baixa per a rendir este més que merescut homenatge a la figura de l’inoblidable Tomás Catalán Simó.

Detenció

Durant esta setmana, els agents van haver de procedir a la detenció d’un home de 23 anys, per un presumpte delicte de trencament de mesura cautelar acordada pel jutge.

L’home detingut estava obligat a portar un dispositiu de localització (polsera telemàtica). Els agents, durant un servei d’ajuda humanitària, van observar pels voltants al jove, que compta amb nombrosos antecedents i van comprovar dins de les seues funcions preventives, que no portava el dispositiu, eludint així la vigilància, motiu pel qual després de les comprovacions pertinents, es va procedir a la seua detenció, sent posat a la disposició de l’autoritat judicial, per un presumpte delicte de trencament de mesura cautelar.

Més llegits