IniciCulturaEl MIM a Sueca arranca amb reflexió, humor i teatre a peu...

El MIM a Sueca arranca amb reflexió, humor i teatre a peu de carrer

El festival s’allargarà fins al diumenge 17 de setembre

La 33a edició de la Mostra Internacional de MIM a Sueca va arrancar este dimecres 13 de setembre amb la reflexió, l’humor i el teatre de carrer com a plats forts, en una programació marcada també per la recuperació d’espais emblemàtics de la localitat com a seu de les representacions i l’estrena de nous emplaçaments.

Els espectacles començaren amb els navarresos Qabalum i la seua “La medida que nos ha de dividir” (a l’Espai Joan Fuster), una obra on el moviment de Diego Pazó i Lucía Burguete reflexiona sobre la inquietud, el desig, la il·lusió, el dubte o la urgència de l’individu. Tot això, amb el pas del temps com a teló de fons.

L’humor i l’espontaneïtat del teatre de carrer es van traslladar a la Plaça Sant Pere de la mà de D’Irque & Fien amb “Carrousel des Moutons”. El duo belga va oferir un al·legat del “jo” més infantil, amb una obra per a tots els públics que combina música, treball físic i grans riallades, tot al voltant d’un piano en equilibri i una caixa de música. 

Un dels espais més emblemàtics de Sueca, el Molí del Pasiego, va obrir les portes el dimecres per a acollir “Idiòfona” de Joan Català. El públic va participar de l’obra de l’autor català, en una sort d’itinerància i ritual ancestral, combinant el teatre d’objectes amb el moviment, la plasticitat i una gran instal·lació sonora en l’espai públic. Es tracta d’una obra per a majors de 14 anys i podrà tornar a veure’s este dijous.

‘El veí del costat’, el treball més íntim i local
Durant tot el festival, els espectadors podran gaudir d’una proposta única concebuda en exclusiva per a la 33a edició del MIM. El propi festival, en col·laboració amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca i sota la direcció de la companyia Pont Flotant, han construït “El veí del costat”. La proposta és la conclusió escènica d’un taller de creació col·lectiva, feta per veïnes i veïns de Sueca que reflexiona al voltant de la identitat, de la cultura i de les relacions humanes. Des de les 20.30 hores del dimecres i en una passada diària a la Sala Els Porxets.

Per a acabar, la programació del dimecres va incloure la representació de Zero en Conducta i la seua “La mecànica del alma, eh man hé”. El CM Bernat i Baldoví va acollir un show de teatre físic, dansa, mim i animació on Nolan, un personatge de fusta, suro i cartó, es va qüestionar la seua existència i va tractar de respondre a les grans preguntes que qualsevol individu real es formula. L’obra torna a escena este dijous a les 22.00 hores. En la jornada inaugural, els seus autors Julieta Gascón i José Antonio Puchades-Putxa van impartir prèviament una classe magistral en el mateix recinte per a indagar en els secrets del teatre físic i d’objectes.

“Hem treballat de valent enguany perquè el festival estiga a l’altura de l’exigència del públic, al qual convidem a vindre amb una mirada verge, sense filtres i deixant-se portar per totes les creacions i talent que visiten Sueca esta setmana”, va assegurar la directora artística i coordinadora del MIM a Sueca, Ángeles González.

El MIM i els espais
La 33a edició del MIM destaca per la recuperació d’alguns espais escènics, així com l’estrena en nous emplaçaments.
Així, tornen a la programació del MIM la Sala Els Porxets, el Casal Jove i el Sequer del Casal Jove. A més, el teatre de carrer troba un nou emplaçament a l’aire lliure al Parc de l’Estació, on els portuguesos PIA Projectos de Intervenção Artística estrenaran la seua obra d’intervenció de l’espai urbà “Passagem” durant el divendres i dissabte.

Les entrades de tots els espectacles poden adquirir-se online en les webs mimsueca.com i notikumi.com, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví i en el Poliesportiu Cobert.

Més llegits