IniciMareny de BarraquetesEl Mareny de Barraquetes li guanya un altre contenciós a Sueca

El Mareny de Barraquetes li guanya un altre contenciós a Sueca

El TSJ obliga a pagar 89.000 euros -més les costes derivades- a l’Entitat Local Menor per deixar-la sense una plaça de Policia Local

Els tribunals han tornat a donar una altra vegada la raó al Mareny de Barraquetes en un nou contenciós contra l’Ajuntament de Sueca. Si fa uns anys la Justícia ja va sentenciar a favor de l’Entitat Local Menor pels cobraments de la factura elèctrica, ara condemna al consistori de Sueca a pagar 89.000 euros al Mareny “per no complir amb l’obligació de dotar a l’Entitat Local Menor d’una plaça de Policia Local que va quedar deserta per la baixa del titular”.

El litigi es remunta a l’últim any de la legislatura de la exalcaldessa de Compromís i també exconsellera Raquel Tamarit. El seu successor al capdavant de l’Ajuntament, el socialista Dimas Vázquez, va tractar de negociar un acord, encara que finalment no es va poder arribar a un enteniment i les autoritats del Mareny van decidir recórrer a la justícia ordinària, que ara ha fallat en contra de l’Ajuntament de Sueca, segons ha confirmat l’alcalde, Jordi Sanjaime.

Després dels recursos presentats contra la sentència inicial per part de l’Ajuntament de Sueca, la secció quarta del tribunal contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha decidit desestimar el recurs d’apel·lació formulat pel consistori suecà contra la sentència datada el 5 de setembre de 2022, que va dictar el jutjat del contenciós número 5 de València, per la qual cosa confirma esta sentència i es condemna al consistori de Sueca al pagament de les costes.

En la sentència que ara es ratifica, l’Ajuntament de Sueca va ser condemnat a abonar 89.950 euros “per l’incompliment del deure que té la capital arrossera amb l’entitat local menor quant a dotar a eixe nucleo urbà costaner de Policia Local”. D’esta manera, el tribunal dona la raó a l’entitat local menor del Mareny de Barraquetes i condemna a l’Ajuntament de Sueca a efectuar el pagament descrit en la sentència de 2022 confirmada, un import que, amb costes, ja supera els 100.000 euros.

“Satisfacció total”

L’alcalde del Mareny, Jordi Sanjaime, va mostrar una “satisfacció total” i va destacar que la sentència “ve a confirmar una vegada més que en uns certs aspectes el Mareny es troba discriminat en part per les polítiques dutes a terme des de l’Ajuntament de Sueca”. I va afegir: “Nosaltres estem en l’obligació de defensar on siga els interessos de la nostra ciutadania”.

Més llegits