IniciCulturaBernat Aliño inicia el seu 75 aniversari

Bernat Aliño inicia el seu 75 aniversari

La comissió fallera més antiga de Sueca celebra una gala per a donar el tret d’eixida als actes que té preparats per a este exercici faller

La comissió de la Falla Bernat Aliño va inaugurar, el passat divendres 3 de maig, els actes de la celebració del seu 75 aniversari. En un emotiu acte celebrat al seu palau faller, les encarregades de presentar l’acte, Mariola García i Maria José Sarrió, feren un recorregut pels 75 anys d’història i vida fallera d’esta veterana comissió, la primera que es va plantar en Sueca.

A l’acte, presidit pel seu president Enrique Matoses i acompanyat pels representants de l’exercici faller 2024 -el president infantil Rafa Cebolla, la Fallera Major Infantil Júlia Matoses i la Fallera Major Marta Peiró – assistiren els representants de l’excel·lentíssim Ajuntament de Sueca, encapçalats per la regidora de Falles, Gemma Navarro, que aprofità l’ocasió per a dedicar i enaltir la llavor d’esta veterana comissió en pro de la festa fallera. A l’acte assistirem també els representants de totes les comissions falleres de Sueca, el Perelló i el Mareny de Barraquetes, així com la més alta representació de la Junta Local Fallera de Sueca, la Fallera Major de Sueca, Ainhoa Oltra, acompanyada per la presidenta de la JLF i fallera de la comissió, Lorena Sendra.

Les conductores de l’acte, van endinsar al públic per a transmetre la il·lusió i entrega en la qual el comité organitzador d’esta gran efemèride han preparat per a l’ocasió. En primer lloc es va mostrar el nou banderí elaborat amb motiu del 75 aniversari, banderí que els quatre representants d’este passat exercici van voler regalar a la comissió, i que va ser pujat amb tots els honors i mostrat per primera vegada, de la mà de l’abanderat de la falla, Ivan Moreno.

A continuació, es va presentar el logo preparat en especial per a l’aniversari pel seu creador, Lucas Soler, que va pujar a l’escenari i va contar com li va sorgir la idea i com la va plasmar. Seguidament, es va descobrir a l’escenari un bonic i original trencadís elaborat pels usuaris del Centre Ocupacional de Sueca, on la seua directora, Inmaculada Garcia, acompanyada per l’usuari del centre Ivan Moreno, van contar detalladament com s’elaborà este minuciós i costós treball.

I ja per al final esperava la sorpresa de la nit, la presentació de l’himne de l’aniversari elaborat per la compositora local Lucia Burguera, amb lletra de la fallera de la comissió Maria José Sarrió. La peça musical va aconseguir transmetre eixe sentiment faller que uneix a tota eixa gran comissió. Lucia Burguera va pujar a l’escenari també per contar com va nàixer la idea i com va fer l’himne, fent entrega a la comissió la partitura original. A continuació, es van obrir les cortines que cobrien l’escenari, on estava la banda de la Societat Ateneu Musical de Sueca on el seu director, Santi Escrivà, i el cantant Ruben Fos feren l’estrena d’este bonic i sentit himne, deixant impressionats i emocionats a tots el públic assistent.

Per finalitzar, la banda va interpretar també els pasdobles El Fallero i Xàbia i de nou l’Himne del 75 aniversari, que va ser cantant per Ruben i tots els assistents.

Com a conclusió de l’acte, el president va fer entrega d’un bonic detall a tots els que havien col·laborat en este acte i es va servir un vi d’honor.

Més llegits