IniciCulturaAndreu Blai guanya el premi València Nova de Poesia en Valencià de...

Andreu Blai guanya el premi València Nova de Poesia en Valencià de la Diputació de València

Són els guardons més antics que es concedeixen a la ciutat de València

El jove suecà acaba de proclamar-se guanyador del premi València Nova de poesia que organitza la Diputació de València, a través de l’Institució Alfons el Magnànim, i que edita l’editorial Bromera. Els guardons literaris València i València Nova són els més antics de quants es concedeixen a la ciutat de València. El jurat va considerar que el poemari de Blai, titulat Nimfeu, “constituïx una gran faena lingüística i formal, amb especial atenció a la forma i al poema com a unitat. A més, ha aconseguit combinar la tradició amb una veu pròpia“. Nimfeu estarà a la venda a partir del 16 d’octubre.

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Cultura, va felicitar Andreu Blai i també ho va fer l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, “per haver aconseguit tan prestigiós reconeixement, així com animar a tots aquells ciutadans amb inquietuds en el món de les lletres a impulsar i desenvolupar els seus projectes. 

El suecà Andreu Blai és graduat en Sociologia i Ciències Polítiques i posseïx el màster de Pensament Filosòfic Contemporani de la Universitat de València. Recentment, ha sigut un dels finalistes del VI Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra. A més, ha col·laborat en diversos diaris i revistes, com La Veu dels Llibres, Garabatos i Laocoonte. Revista de Estética y Teoría de las Artes. L’any 2022, va fundar Caldesa, una revista de literatura en català de la qual és editor.

Al costat d’Andreu Blai, van ser reconeguts: amb el Premi València de Poesia en Valencià, Ismael Sempere, amb Venien i se m’enduien; Premi València de Poesia en Castellà, Alberto Torres, amb Batman ha dejado de quererte; Premi València de Narrativa en Valencià, Vicent Borràs, amb Anatomia patològica; Premi València d’Assaig, Bàrbara Martínez, amb Pràctiques artístiques col·laboratives i protesta ciutadana; Premi València Nova de Poesia en Castellà, Giuseppe Turiello, amb Salón de rechazados; Premi València Nova de Narrativa en Valencià, Isidre Palmada, amb Morgata; i Premi València Nova d’Assaig, Guillermo López, amb Los conversos de València y la religión antes de la Inquisición (1391-1450). 

Més llegits