IniciSUECAUns alumnes molt savis

Uns alumnes molt savis

L’accelerador circular de macro-partícules d’un grup d’estudiants de l’institut Joan Fuster, torna a ser reconegut amb un dels prestigiosos premis SAPIÈNCIA

El projecte interdisciplinari titulat “Accelerador Circular de Macro-Partícules” ideat per alumnat de les assignatures de Física i Química i Tecnologia de l’institut Joan Fuster, ho ha tornat a aconseguir. Després del segon premi obtingut el mes d’abril passat en la fira-concurs EXPERIMENTA, una de les fires científiques amb més rellevància de la Comunitat Valenciana; i la seua presència més que notòria en la fira de divulgació científica EXPOCIÈNCIA, organitzada el mes de maig passat al Parc Científic de la Universitat de València; el grup d’alumnes format per Pablo Escrivà, Kevin Moreno, Joaquim Piqueres, Aleix Ortells i Àlex Carbonell, al costat de les seues tutores Eva Pérez i Gemma Andrés, i el professor en pràctiques, Salvador Gómez, han aconseguit el tercer premi en els SAPIÈNCIA, els més prestigiosos guardons en investigació de la Comunitat Valenciana, convocats per totes les universitats públiques valencianes i algunes de les privades més importants. 

Al llarg d’estos mesos, s’han anat introduint millores en el projecte, així com augmentant el nombre d’alumnes que hi han participat. “En esta ocasió, érem 5 alumnes i novament els tres professors. Com en les anteriors ocasions, el repte era actualitzar el nostre projecte i fer-lo més competitiu. Esta vegada participàvem en la categoria de Física, Química i Matemàtiques. A les poques setmanes de presentar-nos als premis, ens van comunicar que el nostre projecte era un dels 30 finalistes, i l’11 de novembre, en el Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló, va tindre lloc el Congrés SAPIÈNCIA, on ens van comunicar que novament havíem sigut guardonats amb el tercer premi”, ha assenyalat una de les tutores del projecte. 

El regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, ha volgut fer públiques les seues felicitacions al grup d’alumnes i professorat participants en el projecte, “vull agrair la implicació de l’Institut Joan Fuster i el gran esforç i dedicació dels alumnes i dels seus professors, fins i tot en els seus dies de descans. Gràcies pel vostre compromís al 100% i per aconseguir que el vostre treball haja sigut reconegut amb estos prestigiosos premis que vos mereixeu i que vos serviran d’estímul per a continuar formant-vos d’una manera tan brillant”.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad