IniciOpinióTinc una carta per a tu…

Tinc una carta per a tu…

OPINIÓ · Pilar Moncho, GM Compromís per Sueca

El dijous passat, en el Ple de l’Ajuntament de Sueca es va produir un fet extraordinari: el Sr Alcalde va utilitzar l’altaveu institucional per a llegir un comunicat d’una empresa. És el Sr Vázquez España el portaveu de les empreses que contracten amb l’Ajuntament? Què mou al Sr. Alcalde a adoptar esta actitud tan irresponsable? A Compromís pensem que si realment creu que la seua acció de govern s’acorda a la legalitat, ho ha de demostrar amb un informe dels departaments municipals que corresponga. Nosaltres sí que anem a demanar un informe a la Secretaria de l’Ajuntament de Sueca per a que dictamine si és correcte que l’Alcalde faça un ús inadequat del Ple, utilitzant el seu càrrec per a defendre interessos privats.

Fins ara, des de Compromís per Sueca, ens hem dedicat a demanar al departament d’Intervenció de l’Ajuntament, la informació pertinent per portar a terme la nostra feina d’oposició i control del govern local. En la recerca que hem fet des de l’inici de la legislatura, hem trobat diversos informes de la Intervenció municipal en els que s’alerta de l’existència de fraccionaments en la contractació d’alguns serveis i events municipals. No estem parlant d’un cas aïllat, sinó d’una acció repetida i sistemàtica.

Nosaltres tenim un compromís amb la regeneració democràtica, el que ens sorprén és que els Socialistes no el tinguen. Sabem perfectament les repercussions que tenen els casos mediàtics i judicials, de com poden destruir la reputació de les persones i de com el lawfare és una realitat. A Compromís per Sueca hem tingut dos casos que s’han arxivat sense cap càrrec contra Joan Baldoví i contra Raquel Tamarit. Creguem en la presumpció d’innocència, per això, som i serem molt prudents a l’hora d’acusar a ningú de res.

Ara bé, després de l’espectacle que es va produir al plenari del mes de maig, creguem que és més que evident la intenció d’este Alcalde d’amagar les actuacions irregulars que porta a terme el seu govern. Ho ha fet utilitzant el ple i excusant-se en les paraules escrites a una carta, d’una empresa privada en contra de la qual Compromís no té res, ni tan sols l’hem nomenat en cap ocasió. El nostre objectiu és mostrar-li al poble com de mal ho està fent el Sr. Dimas Vázquez i la seua mà dreta, la Sra. Manoli Egea. Des de Compromís per Sueca volem que s’aplique la Llei de Contractes del Sector Públic, per això estem estudiant la documentació que ens proporciona el departament d’Intervenció i no descartem emprendre accions legals que determinen l’abast de les irregularitats que s’han fet habituals amb este govern a l’Ajuntament de Sueca.

Pilar Moncho, GM Compromís per Sueca

Més llegits