IniciSUECASueca s’exhibeix en Fitur com a capital mundial de la paella i...

Sueca s’exhibeix en Fitur com a capital mundial de la paella i bressol de l’arròs

El municipi va promocionar també la Mostra Internacional de Mim i la festa de les Falles, que va comptar amb la presència de les falleres majors d’enguany

El municipi de Sueca està present un any més en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) per a mostrar al gran nombre de visitants tots els atractius que pot oferir la ciutat arrossera per excel·lència. No en va acull, des de fa més de sis dècades, el certamen gastronòmic més antic de quants se celebren, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que, enguany, celebrarà la seua 63 edició convertint-se de nou en l’epicentre mundial de la paella. 

La regidora de Turisme i responsable del Concurs Internacional, Manoli Egea va encapçalar una comitiva que va acudir a Fitur per a promocionar la nova edició del Concurs, a més d’altres atractius que pot oferir la ciutat a nivell patrimonial, mediambiental, cultural o festiu.

“Considerem que és fonamental que Sueca siga present en este importantíssim aparador com a capital mundial que és d’un dels plats més internacionals que existixen, la paella valenciana. Perquè la nostra ciutat, per mèrits propis, s’ha convertit en el major referent a l’hora de defensar la nostra cultura i tradicions celebrant, des de fa més de 60 anys, un concurs en el qual s’exalta l’excel·lència a l’hora de cuinar este plat. Un certamen que congrega, any rere any, als millors professionals vinguts de tot el món, interessats a conéixer com es cuina l’autèntica paella valenciana seguint la nostra recepta”, va assenyalar la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea, qui va remarcar que “continuarem treballant i posant tot el nostre esforç a potenciar encara més el caràcter professional del nostre Concurs, així com la seua internacionalització”. 

Per este motiu, per a promocionar una nova edició del Concurs i mostrar al gran nombre de visitants com es cuina l’autèntica paella valenciana seguint la recepta del certamen, Sueca va oferir un any més un showcooking en el qual van participar el coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquerella, i els guanyadors de l’edició 2023, Juan José San Bartolomé i Daniel Jesús Vidal. La demostració pràctica va comptar amb un gran nombre de visitants, interessats a conéixer tots els trucs per a aconseguir el millor resultat a l’hora d’elaborar este plat que sempre desperta un grandíssim interés. 

La regidora Manoli Egea ha agraït la presència en Fitur per a recolzar també la promoció del Concurs, de la fallera major infantil de Sueca, Amanda Torremocha, i altres membres de la Junta Local Fallera, “volem, així mateix, aprofitar l’estada en Fitur per a promocionar altres aspectes que situen a la nostra ciutat en el mapa, com ara la Mostra Internacional de Mim, que aconseguix any rere any el màxim reconeixement de públic i professionals; o la festa de les Falles, amb una de les seues màximes representants ací”, va assenyalar Egea. 

Visites i suport

Fins a l’estand de Sueca en Fitur, es van acostar el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; la consellera de Turisme, Nuria Montes; el president de la Diputació de València, Vicent Mompó; i el diputat provincial de Turisme, Pedro Cuesta; entre altres personalitats. 

Més llegits