IniciEl PerellóEl Perelló continua impulsant la seua tomaca com a reclam gastronòmic

El Perelló continua impulsant la seua tomaca com a reclam gastronòmic

La comitiva desplaçada des del poble perelloner acudeix amb els representants de la Cooperativa Unipro a la Fira Internacional del Turisme de Madrid

El Perelló continua fent camí en la promoció per donar-li a la seua tomaca un segell diferenciador que la consolide com un referent de la gastronomia. Una delegació conjunta de l’Ajuntament i de la Cooperativa del Perelló (UNIPRO) va estar present en la inauguració de la Fira Internacional del Turisme (FITUR), l’esdeveniment més gran de promoció turística del país amb la promoció del seu producte estrela, la fira de la qual s’ha convertit en un atractiu més del municipi.

L’alcalde, José Codoñer, juntament amb el regidor de Turisme, Joaquín Collado, i els membres de la cooperativa local (el president, David Pons, i el gerent, Pablo Simeón) van promocionar la Fira de la Tomaca 2024, que enguany se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de juny i que, a més, tindrà nombroses novetats respecte a edicions anteriors. Codoñer va destacar que “la fira compta cada any amb més visitants. L’any passat van ser 40.000 visitants i s’espera augmentar eixa xifra en la present edició”. A més, va remarcar que este certamen suposa “un impuls molt important per al producte més representatiu de la nostra horta”.

Ja estan obertes les inscripcions per a tots els expositors que vulguen participar en la Fira de la Tomaca, que enguany celebra l’onzena edició. Per a esta nova edició s’espera una afluència massiva de participants i també de visitants, que ompliran els carrers del Perelló durant els tres dies que dura la Fira.

La representació perellonera, tal com també va ocórrer amb la suecana, va coincidir a Madrid amb les màximes autoritats valencianes com Carlos Mazón i Vicent Mompó, qui va defensar “l’espectacularitat de la província de València com a actiu contra la despoblació”. “Un dels principals desafiaments que la institució provincial està atallant des de diferents àrees, entre les quals destaca el turisme”, va explicar, al mateix temps que va recordar que “més de 200 dels 266 municipis de la província tenen menys de 5.000 habitants”.

“Espectacular”

Precisament, baix el lema “Espectacular”, la Diputació va presentar les principals novetats de la seua campanya amb la qual pretén mostrar “la riquesa i diversitat” de la província. “No se’ns ha ocorregut un qualificatiu que definisca millor a la nostra terra perquè realment és espectacular”, va esgrimir Mompó.

En este sentit, va destacar “la capitalitat verda europea de València, una ciutat reconeguda i valorada a nivell internacional”, va detallar el president de la corporació provincial, alhora que va recalcar que “València té l’oferta tradicional de platges increïbles i molt més”.

En la mateixa línia, va subratllar “la diversitat natural dels parcs naturals com el de l’Albufera o el de les Gorges del Cabriol i la riquesa interior de Bocairent, Llíria, Anna, Xulilla, Xelva, Xàtiva, entre altres municipis singulars”, en paraules de Mompó.

Més llegits