IniciCulturaSueca, present en l'homenatge multitudinari que va brindar la ciutat de València...

Sueca, present en l’homenatge multitudinari que va brindar la ciutat de València al Mestre Serrano

El Faller i l’Himne de la Comunitat Valenciana van sonar en l’avinguda del Regne de València

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, en representació de l’Ajuntament del municipi, va acudir el passat 17 de desembre com a convidat per l’Ajuntament de València als actes que es van celebrar en commemoració del 150 aniversari del naixement del compositor suecà, José Serrano.

La programació prevista es va iniciar amb una ofrena floral davant el monument que la ciutat li va dedicar al seu llegat, situat en l’avinguda Regne de València. Posteriorment, es va celebrar una desfilada que va comptar amb la participació de mil músics pertanyents a 20 bandes diferents de la ciutat, els quals van recórrer diversos carrers fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allí, tots junts van interpretar dos de les obres més conegudes del mestre Serrano: El Faller i l’Himne de la Comunitat Valenciana, dirigits pel director de la Banda Municipal de València, Miquel Rodrigo, i amb la interpretació de l’himne per part del tenor Vicente Onbuna, nebot de Maximiliano Tous. 

“Com a alcalde de Sueca, i en representació de l’Ajuntament, és per a mi un honor la invitació que ens han realitzat per a acudir a este importantíssim homenatge que ha comptat amb la participació de tants i tants músics que van delectar a tots els assistents, des de la plaça Espanya fins a la plaça de l’Ajuntament, gaudint de la música d’este suecà il·lustre. El meu agraïment, per tant, per la invitació a estos actes que se sumen a tots els que s’han realitzat a la nostra ciutat, especialment per part de la Regidoria de Cultura, per a commemorar esta efemèride, tal com mereixia el mestre Serrano, la seua música i els seus familiars”, va assenyalar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez

Els actes van comptar amb la presència, entre altres autoritats, dels alcaldes de Sueca i València, el conseller de Cultura, la neta de José Serrano i la Fallera Major de València.

Més llegits