IniciSUECASueca posa en marxa una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP)

Sueca posa en marxa una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP)

La iniciativa, impulsada per l’IVAJ i cofinanciada pel Fons Social Europeu, pretén motivar i orientar a joves per a contribuir a la seua ocupabilitat

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Joventut, ha posat en marxa una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP), una iniciativa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, que té per objectiu facilitar als i les joves participants de 16 a 21 anys que han abandonat els seus estudis, una sèrie d’accions de motivació i orientació que contribuïsquen a millorar la seua ocupabilitat (des de l’autoestima i positivitat), així com l’adquisició de competències superiors tècniques, especialment a aquells que van abandonar els estudis prematurament, perquè prenguen la decisió de tornar a estos i puguen obtindre un títol de Formació Professional de Grau Mitjà. 

L’eina pedagògica utilitzada és el coaching actitudinal, en grups de fins a 15 participants als quals se’ls proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP, des d’un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostren el treball real al qual porta cada titulació i puguen descobrir la seua vocació.

Per a aquelles persones joves que no hagen acabat l’ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a l’FP de Grau Mitjà.

També es realitzen eixides socioculturals combinades amb l’orientació. Una vegada avançat el programa, se’ls ofereix preparació per a la prova d’accés a un grau mitjà d’FP o la possibilitat d’una oferta de formació concorde al seu nivell. 

“Ens alegra que se li done una continuïtat a este tipus de programes, ja que Sueca, pel volum d’habitants que té, presenta la necessitat de disposar d’estos recursos a l’abast i fer-ne ús d’ells amb la finalitat que els nostres joves tinguen un futur acadèmic i professional exitós”, va assenyalar la regidora de Joventut, Gema Navarro.

Places lliures

La nova edició del programa es va iniciar el passat dia 10 amb 12 nous participants, quedant encara alguna plaça disponible per a tota aquella persona jove interessada a beneficiar-se de la formació i eixides laborals que pot oferir. “L’objectiu principal que pretenem és aconseguir que la joventut, que ha abandonat els seus estudis per diverses causes, puga completar una FP de Grau Mitjà a través d’esta ajuda que els permetrà treballar la seua motivació, reforçar l’autoestima i construir un projecte integral de vida”, va explicar Navarro.

Més llegits