IniciSUECASueca oferix un taller interactiu sobre relacions tòxiques a l'alumnat de 3r...

Sueca oferix un taller interactiu sobre relacions tòxiques a l’alumnat de 3r de l’ESO

Continua el III Pla d’Igualtat Municipal 2023-2027

La sala d’actes de la Casa de la Cultura va acollir, el passat dimarts 13 de febrer, un dels tallers educatius sobre igualtat i en prevenció de la violència de gènere proposats per l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Igualtat, dirigits a l’alumnat dels centres escolars del municipi, dins de la programació prevista per a 2024. En concret, l’activitat desenvolupada, a càrrec de l’empresa Femacció, va estar dirigida a l’alumnat de 3r de l’ESO de l’Institut Joan Fuster, i va consistir en un taller pràctic sobre relacions tòxiques d’amistat, amor i família. 

“En este taller es treballarà la inclusió i sobretot el respecte com a base fonamental per a qualsevol tipus de relació, amb tot tipus de persones, en el dia a dia. Quan no hi ha respecte, la situació pot desencadenar en bullying, tot tipus d’assetjament, violència, relacions sexuals cosificades, relacions de parella tòxiques… Si des de l’escola i la família no ens eduquem o reeduquem en el respecte i en la convicció que tots i totes tenim els mateixos drets i obligacions, no aconseguirem erradicar la violència”, va assenyalar la regidora d’Igualtat, Sari Sáez, qui va ser l’encarregada de donar la benvinguda i presentar l’activitat davant l’alumnat de l’IES Joan Fuster. 

Per la seua part, des de l’empresa Femacció, una de les encarregades d’impartir el taller, Marta Juan, va explicar en què va consistir l’activitat pràctica amb l’alumnat per a tractar el tema de les relacions tòxiques, basada en un llibre escrit a partir de les seues pròpies experiències en els centres educatius, al carrer i en els àmbits festius, “utilitzem el llibre com a ferramenta de treball per al professorat i les famílies per a extraure informació. Oferim tallers interactius i vivencials en els quals l’alumnat expressa els seus dubtes, preocupacions i interessos”. 

Tots els tallers i activitats dirigits a l’alumnat dels centres educatius, estan inclosos en el III Pla d’Igualtat Municipal 2023-27.

Més llegits