IniciSUECASueca no s’oblida de l’Alzheimer

Sueca no s’oblida de l’Alzheimer

AFASU reclama millores essencials, més avanços i inversions per tal de  “no ser menys que altres comunitats autònomes”

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca, AFASU, va organitzar, un any més, un acte per a commemorar el Dia Mundial d’esta malaltia, que se celebrava este dijous 21 de setembre. La membre de l’equip directiu de l’associació, Yolanda Negre, va ser l’encarregada en esta ocasió de la lectura del manifest realitzat a la porta del consistori, acompanyada de les autoritats municipals. 

En la seua intervenció, Yolanda Negre, va explicar que la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars i Amics de Persones amb Alzheimer (FEVAFA) i les 40 associacions que la integren, entre elles AFASU, va voler aprofitar la commemoració d’este dia per a reivindicar les necessitats detectades a nivell nacional i reclamar públicament les millores essencials que es necessiten a la Comunitat Valenciana per a totes les famílies afectades per este tipus de demència, “necessitem avanços ja. Necessitem que l’alzheimer siga una prioritat perquè la incidència augmenta, però els mitjans per a atendre-la no. Per això, reclamem: -que es complisca íntegrament la Llei 39/2006 de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència a Espanya; -no ser menys que altres comunitats autònomes; -que existisca una coordinació soci-sanitària eficient i compromesa; -decret de Tipologies sí, però que siga viable des de FEVAFA; -més inversió en investigació; -la importància del diagnòstic precoç; -la millora en quantitat i qualitat de les teràpies no farmacològiques; i -que FEVAFA siga reconeguda com a interlocutora vàlida i de referència de l’alzheimer”

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va insistir, una vegada més, en la importància d’augmentar la inversió en investigació per part de les institucions superiors, així com en el diagnòstic precoç i en els tractaments específics dels pacients “perquè algun dia esta malaltia puga convertir-se en crònica i controlable, millorant així la qualitat de vida tant dels malalts com de les seues famílies i cuidadors, als qui vull posar en valor per tota l’entrega que realitzen, així com remarcar l’importantíssim treball que es realitza des d’AFASU”. Finalment, el regidor d’Esports, Julián Sáez, va agrair la col·laboració dels col·legis del municipi en la celebració d’este dia, i va reconéixer “el paper fonamental que exerceix AFASU, tots els dies de l’any, per a ajudar a les persones que pateixen la malaltia i a les seues famílies. També vull recordar la caminada solidària que s’ha organitzat per al pròxim 30 de setembre, i convidar a tots a participar i col·laborar així en la lluita incansable contra la malaltia”

L’acte va finalitzar amb una ‘globotà’ en la qual van participar, com és costum, els col·legis del municipi.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad