IniciEsportsSueca declararà 2025 ‘Any Puchades’

Sueca declararà 2025 ‘Any Puchades’

La proposta que el regidor d’Esports elevarà al Ple de l’Ajuntament pretén commemorar el centenari del naixement de l’il·lustre futbolista suecà

Sueca dedicarà l’any 2025 a la llegenda del València CF Antonio Puchades. L’Ajuntament commemorarà el centenari del naixement de la llegenda del futbolista suecà amb nombrosos actes, els detalls dels quals encara no han transcendit.

“Sueca estarà a l’altura d’un dels seus ciutadans més importants i exemplars, el gran Toni Puchades. Impulsarem tot tipus d’actes per a reivindicar i promocionar la figura de Puchades, animant a la resta d’associacions i entitats locals a participar de la iniciativa, i sumant esforços a les altres iniciatives de fora del municipi que perseguisquen els mateixos objectius”, va avançar el regidor d’Esports, Julián Sáez.

“Puchades, que ens va deixar fa hui 11 anys, ha sigut, és i serà sempre un dels personatges referents de la ciutat de Sueca, un ambaixador que va projectar el seu nom per tot arreu del món. De la seua ‘suecanitat’ va fer bandera en vida, i les noves generacions de suecans i suecanes han de conéixer-lo i estimar-lo. L’any 2000, amb motiu del 75é aniversari del naixement de Puchades, Sueca es va bolcar amb l’organització de diferents actes per posar en valor la seua figura i el seu llegat. Ara, 25 anys després, tornarem a deixar ben palés l’orgull que tenim de ser ‘puchadistes’”, en paraules del regidor d’Esports impulsor d’este esdeveniment.

Es va enfundar la samarreta del conjunt ‘ché’ durant dotze anys, en els quals va disputar 354 partits. A més, va ser internacional amb la selecció espanyola en 23 ocasions, incloent-hi el Mundial de 1950 que es va celebrar al Brasil.

Va debutar amb el València contra el Celta de Vigo en la temporada 1946-47 i va ser campió de Lliga en 1947 i dues vegades campió de Copa (en 1949 i 1954). La seua etapa com a futbolista es va prolongar fins als 33 anys, moment en el qual es va veure obligat a retirar-se per problemes físics. No obstant això, el valencianisme li va acompanyar sempre. Tal va ser la seua rellevància i el seu vincle amb el club que, al cap de poc temps de la seua mort (24 de maig de 2013, amb 87 anys), la ciutat esportiva de Paterna va rebre el seu nom. També les instal·lacions de la seua Sueca natal, on els homenatges Puchades s’han repetit durant anys i seguiran el pròxim 2025, data en la qual es commemora el centenari del seu naixement.

Més llegits