IniciEl Perelló4.250 euros per 50 quilos de tomaca valenciana del Perelló

4.250 euros per 50 quilos de tomaca valenciana del Perelló

El restaurant local Casa Chiva va aconseguir guanyar la dotzena edició de la subhasta organitzada per la Cooperativa Valenciana Unió Protectora del Perelló (Unipro)

A 85 euros el quilo es van vendre, este dijous 23 de maig, les tomaques de la subhasta solidària anual en un esdeveniment que ja ha fet història. El restaurant Casa Chiva, un dels locals amb més història gastronòmica i reconeixement del Perelló, va pagar un total de 4.250 euros pel lot de 50 quilos que es va posar a la venda en la dotzena edició d’una subhasta que va tornar a la població, al Centre Cultural ‘José Antonio Gómez Marco’, després de celebrar-se en les últimes edicions en València.

La Cooperativa Valenciana Unió Protectora del Perelló (Unipro) va tornar a posar a la venda eixe característic primer lot de tomaques valencianes plantades i collides en terres perelloneres. Samuel Hernández va aguantar la pressió de la resta dels puixants -una desena d’empreses i associacions d’hostaleria, entre les quals es trobaven els suecans del Restaurant El Rebost, van participar en la intensa licitació- en una de les subhastes més emocionants que es recorden. Especialment emotiu va ser el moment en què es van sobrepassar els 3.050 euros del rècord històric fixat fa dos anys.

A l’acte van assistir el secretari autonòmic d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la GVA, Javier Bartolomé; la vicepresidenta de la Diputació de València, Reme Mazzolari, i la corporació municipal del Perelló, amb l’alcalde José Codoñer al capdavant.

David Pons, president d’Unipro, va ressaltar “la gran faena de tots els socis i dels treballadors i les treballadores de la Cooperativa del Perelló que, any rere any, eleven la qualitat del producte de la tomaca valenciana i totes les seues varietats”.

Esta acció se suma a les plantejades per l’Ajuntament, a través de la regidoria de Turisme, per a la promoció i difusió turística i gastronòmica de la Tomaca del Perelló com a senyal d’identitat del municipi de la Ribera Baixa.

La pròxima cita en el calendari de la tomaca valenciana serà els dies 14, 15 i 16 de juny amb la celebració de la XI Fira de la Tomaca del Perelló que comptarà amb referents gastronòmics locals, autonòmics i nacionals, i que permetrà continuar amb el creixement de la marca.

Més llegits