IniciSUECASueca comptarà amb dos nous Graus Mitjans i dos Certificats de Professionalitat

Sueca comptarà amb dos nous Graus Mitjans i dos Certificats de Professionalitat

Serà a partir del pròxim curs 2024/2025

A partir del pròxim curs, l’Institut Joan Fuster de Sueca ampliarà la seua oferta acadèmica amb dos nous Cicles Formatius: -Mitjà de Gestió Administrativa Semipresencial, de la branca Administració i Gestió; i -Mitjà d’Electromecànica de Maquinària, de la branca Transport i Manteniment de Vehicles. Des de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Educació, han mostrat la seua satisfacció perquè el municipi puga brindar als i les estudiants la possibilitat de completar la seua formació “amb dos nous Cicles, molt demandats, que s’afigen a la gran i variada oferta acadèmica de la ciutat. El primer d’ells, semipresencial, permetrà una major flexibilitat d’horaris a les persones que estiguen treballant i a aquelles que, per diferents causes, no hagen pogut optar a la formació presencial de matí o de vesprada que ja s’oferix. Amb el segon, es tanca un cercle. Donada la ubicació del nostre municipi, envoltat de camps de cultiu, i el tipus de formació que oferix, com és la reparació de vehicles i maquinària agrícola, es tracta d’un cicle també molt demandat que complementa als altres de la mateixa branca que ja s’oferien”, ha explicat el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha expressat també la seua felicitat perquè la ciutat puga oferir una major oferta de formació professional, tant reglada com ocupacional, “perquè, cada vegada més, este tipus de formació representa una opció més que factible per a l’obtenció d’una eixida laboral amb garantia. I no ho dic com a alcalde i professor d’FP, ho diu el gran nombre d’empreses que demanden treballadors amb eixa formació que permet també continuar fins a la FP de Grau Superior o, fins i tot, la Universitat”. Des de l’IES Joan Fuster, Lluis Sais, cap d’estudis de Cicles Formatius, ha explicat que, seguint la consigna per part de la Conselleria per a ampliar l’oferta en cicles formatius, de l’ocupabilitat i la resposta a la manca de professionals qualificats en el territori, “el cicle de maquinària industrial és molt necessari a Sueca, ja que entra de ple en l’àmbit del manteniment de maquinària agrícola i no hi ha prou professionals per a cobrir les necessitats del sector. D’altra banda, el cicle de gestió administrativa semipresencial suposa una gran novetat, ja que és la primera vegada que el centre pot oferir una modalitat en la qual es podrà conciliar el treball amb l’estudi, facilitant així la formació contínua de les persones treballadores”. Finalment, Sais ha assenyalat també que estan esperant resposta de la Conselleria en quan a l’adjudicació del cicle de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència en modalitat semipresencial. 

Oferta de Certificats de Professionalitat de Labora 

D’altra banda, Sueca oferirà també, a partir d’ara, dos nous Certificats de Professionalitat de Labora: -Atenció Sociosanitària a Persones en el Domicili, de 600 hores, i -Promoció i Intervenció Socioeducativa amb Persones amb Discapacitat, de 450 hores, “la qual cosa suposa una opció molt important per a les persones que vulguen començar a formar-se i no tinguen uns estudis previs”, ha assenyalat el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez. Per a l’alcalde, Dimas Vázquez, estos certificats suposen “una oportunitat de tornar al món laboral a aquelles persones que, per circumstàncies, es troben en l’atur. Per tot això, considere que Sueca necessita de manera imminent que la Conselleria d’Educació es plantege seriosament la proposta que hem realitzat en els últims anys de construir un centre integrat de Formació Professional en el nostre municipi”.

Més llegits