IniciEsportsSueca acollirà diumenge que ve la 11a Carrera de la Dona

Sueca acollirà diumenge que ve la 11a Carrera de la Dona

Els diners que es recapten en la prova es destinaran enguany a l’associació AFASU

Diumenge que ve 5 de maig, Sueca acollirà la 11a Carrera de la Dona, organitzada pel Club d’Atletisme Corriols amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca a través de la Regidoria d’Esports. Membres del club organitzador, entre ells el seu president, Lucas Soler, al costat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Julián Sáez, han presentat la prova, de caràcter solidari, en la seu de l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca (AFASU) a la qual es destinarà enguany el recaptat per les participants en la carrera i marxa, l’objectiu principal de la qual és promoure la salut i l’esport femení. 

Des de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Julián Sáez, ha volgut felicitar el Club d’Atletisme Corriols per continuar apostant per este concepte de carrera “que anima a totes les dones a fer esport, dones que corren o caminen/corren i que no s’atrevixen a fer-ho en carreres mixtes convencionals, per considerar que són massa competitives, i en canvi gaudixen en carreres com la del pròxim diumenge”. En esta línia, Sáez ha agraït també al club que organitzen una prova en la qual la persona que anirà encapçalant-la en tot moment serà una dona, “gràcies per deixar que viva també eixa sensació tan especial en primera persona, alçant els braços en arribar a la línia de meta com a guanyadora absoluta”. Finalment, ha agraït la col·laboració de totes les persones que la fan possible, especialment dels patrocinadors, “donant suport a un format de prova que, per sort, ja molt poques persones qüestionen”. 

La prova té una distància de 5 quilòmetres, amb eixida i arribada en la plaça de l’Ajuntament, i podrà realitzar-se corrent o caminant. Les inscripcions, al preu de 7 euros, hauran de realitzar-se en les següents categories: individual, per parelles, mares i filles o amb carros de bebé.

“El més important, independentment de si es realitza a peu o corrent, és que eixe dia gaudirem d’una bona festa. És el dia de la Mare a més, un dia important; i animem a totes les dones de Sueca i voltants a participar i a gaudir-la”, ha assenyalat Hugo Llopis, membre del CA Corriols. Per la seua part, el president del club, Lucas Soler, ha explicat que esta carrera “es convertix en una oportunitat esportiva per a gaudir de l’aire lliure, fer activitat física i compartir moments de sororitat amb amigues i familiars, fomentant així l’esport femení. En finalitzar, en la plaça de l’Ajuntament, tindrem una fi de festa amb classes de zumba i flors per a les participants, cortesia de diversos comerços del municipi”. 

Pilar Cebolla, membre també del club, ha explicat que la carrera “amb caràcter solidari, destinarà 1 euro de cada inscripció a l’associació AFASU. Les inscripcions podran realitzar-se de manera presencial, a les botigues Carpio Sports i Actual Sports; o online, a través de la pàgina web www.cronorunner.com”. Tots els dorsals, tant de les corredores com de les caminants, s’arreplegaran el dissabte al matí en el casino L’Agricultura o el mateix diumenge abans de la prova. Des de l’associació AFASU, la seua presidenta, Elvira Oviedo, ha agraït a l’organització el gest de donar-los la recaptació, “perquè necessitem molta ajuda. Per això, vull animar a tota la ciutadania a participar i a col·laborar perquè la causa ho mereix i ho passaran molt bé”

A més de la competició individual, la Carrera de la Dona de Sueca compta amb categories per equips, fomentant així la participació i el treball en conjunt. Estos equips poden estar formats per dos dones, mare i filla, dos germanes i dos participants amb carros. Per a ser premiades, han d’arribar juntes a la meta. Hi haurà trofeu per a les tres primeres posicions de la classificació general, la primera atleta local, les primeres classificades de cada categoria per equips i el club amb més participants. 

Des de l’organització, han volgut convidar també a la ciutadania que no vaja a córrer o a caminar eixe dia, especialment als homes, a participar com a voluntaris en el desenvolupament de la prova. Finalment, han agraït la col·laboració de l’Ajuntament i la Regidoria d’Esports, la Policia Local i els diferents comerços patrocinadors i entitats del municipi (Tu Estudio Pilates; les floristeries Chirel, Daria i Flors Xúquer; el Grup de Danses L’Almogàver; Fruita Miralles; Concessionari Ginestar; els bars Al Lío, Bigot i Mossets; i Druni).

Més llegits