IniciCulturaArranca una nova edició del concurs de talents 'Cántame'

Arranca una nova edició del concurs de talents ‘Cántame’

El certamen musical duu 10 anys promocinant cantants novells

Sueca ha sigut de nou la ciutat triada per a acollir la pròxima edició del concurs de talents ‘Cántame’, una iniciativa que va nàixer fa ara 10 anys amb l’objectiu de descobrir i promocionar cantants novells.

El municipi acollirà per segon any consecutiu una de les sessions de càsting, dissabte que ve 10 de febrer, en el Casal Multiusos; les gales eliminatòries, previstes per als dies 13 i 27 d’abril, i 4, 11 i 18 de maig, en el Casal Multiusos; i la gran final, que se celebrarà el 25 de maig en el Centre Municipal Bernat i Baldoví. 

Des de l’organització, el director del concurs, Pablo Vivó, va explicar que la dinàmica serà molt semblant a la de l’any passat, però amb alguna novetat, “li donarem molta més importància al públic perquè és el que realment farà costat als artistes el dia de demà en la seua carrera, i perquè volem premiar la seua fidelitat setmana rere setmana en el casal Multiusos. D’esta manera, el públic tindrà la possibilitat de salvar a un dels concursants nominats pel jurat, a més de nomenar el favorit de la setmana”.

Una altra de les novetats que presentarà esta edició, serà la col·laboració de professionals del món de la música, com ara cantants de diferents edicions d’Operación Triunfo, que oferiran xarrades als participants perquè coneguen de primera mà l’experiència de professionals que ja han estat en un concurs a nivell nacional. A més, la novetat més important serà la gravació d’un recopilatori de cançons que els concursants cantaran en una gala especial.

Tot i que encara queden uns pocs dies per a apuntar-se, enguany s’han comptabilitzat ja 300 inscripcions al càsting, superant àmpliament les 220 de l’última edició, “estem molt contents perquè hi ha molta gent que mai s’havia presentat a cap dels formats de concursos que tenim; molts xiquets i també concursants de municipis pròxims i de fora de la Comunitat Valenciana, com ja va ocórrer l’any passat”, va assenyalar Vivó. 

Quant als premis, tindran especialment un caràcter formatiu, com ara la gravació d’un single i d’un videoclip, actuacions remunerades, formació en tècnica vocal, cant i interpretació, sessions de fotos, etc. El funcionament de les gales serà semblant a l’any anterior. El certamen tindrà una duració de sis gales en les quals els concursants cantaran individualment i en duos, i serà l’organització qui seleccione les cançons que interpretaran. Els concursants, rebran a més diverses masterclass per a formar-se en tècnica vocal, control d’emocions, pronunciació en anglés o com actuar davant d’una càmera.

Implicació local

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va tindre paraules d’agraïment per a l’organització i direcció del certamen, així com per a l’empresa local encarregada de la producció; i va mostrar la seua satisfacció perquè la ciutat aculla de nou la celebració del concurs, “sens dubte, demostra que la primera vegada va ser tot un èxit. Des que el seu director, Pablo, acudira a l’Ajuntament a sol·licitar la nostra col·laboració per primera vegada, la regidoria de Festes, i tot l’equip de govern, s’han implicat totalment. Per tant, Sueca tornarà a col·laborar perquè els i les participants puguen tindre l’oportunitat de demostrar les seues aptituds i iniciar una carrera professional”, va assenyalar Vázquez, qui va voler convidar a tota la ciutadania a assistir a les diferents gal·les i recolzar així el certamen.

La regidora de Festes, Gema Navarro, va remarcar l’aposta que ha realitzat de nou l’Ajuntament, i especialment el seu departament, per este format, “l’any passat ens vam quedar molt satisfets amb la repercussió que va tindre, especialment entre el públic juvenil, més difícil d’atraure a priori, la qual cosa va propiciar que molts visitants conegueren la nostra ciutat. Al mateix temps, el concurs és una excel·lent plataforma per a nous talents sense necessitat que es desplacen a altres llocs. Talents sabem que hi ha a tot arreu; i ací, a Sueca, podem presumir també molt d’això”. Navarro va aprofitar per a convidar a la ciutadania a participar assistint com a públic i a gaudir de tot el que es prepararà. Per la seua part, la gerent de l’empresa encarregada de la producció, Gema Sellés, es va mostrar encantada de treballar un any més en el projecte, “estem molt compromesos amb este concurs perquè ens agrada donar oportunitats a la gent nova. No fa falta eixir de la ciutat per a poder obrir les portes al seu futur”. 

Més llegits