IniciEsportsSueca acollirà el pròxim 27 d'octubre la 7a Crono Individual organitzada per...

Sueca acollirà el pròxim 27 d’octubre la 7a Crono Individual organitzada per Peus Quets

Les inscripcions a esta prova singular es podran realitzar fins al 22 d’octubre i seran gratuïtes

Divendres que ve 27 d’octubre, a partir de les 19.30 hores, Sueca acollirà la setena edició de la Crono Individual, una prova organitzada pel Club de Còrrer Peus Quets amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Esports. “Esta carrera, en la qual preval la individualitat, interrompuda en els últims anys per la pandèmia, tindrà un màxim de 120 participants que eixiran d’un en un. Es tracta d’una prova no molt comuna, de fet crec que només se celebra a Sueca, que va començar oferint-se solament als membres del club, però que després es va obrir a tota aquella persona que vulga participar”, ha explicat el director tècnic de la carrera, Toni Llopis, en la roda de premsa de presentació. 

Per al regidor d’Esports, Julián Sáez, la crono és un format més habitual en altres esports que en atletisme, “un format que té el seu al·licient, tant per als esportistes, que han de saber dosificar-se al llarg del recorregut, com per al públic espectador, que podrà contemplar millor el pas de cadascun dels participants en la carrera”. Els corredors eixiran cada 30 segons, de manera que podran controlar la distància que els separa amb el participant de davant i amb el que eixirà a continuació. La carrera tindrà 2 quilòmetres de recorregut, amb trams en pla i també diverses pujades i baixades al pont que travessa les vies del tren. Les inscripcions són gratuïtes i es podran realitzar, fins al 22 d’octubre, a través del número de whatsapp 648 770 058.

La presidenta de Peus Quets, Ángeles Bernal, ha remarcat el treball que suposa organitzar una prova d’estes característiques i, per això, ha agraït la col·laboració “de totes les persones implicades; de l’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Esports, que sempre estan quan els necessitem; dels nostres patrocinadors; i del grup senderista Olivetes Xafaes. Vull convidar a tots els clubs, i a totes les persones en general, al fet que participen en esta prova singular i divertida. També convidem a la ciutadania que vulga vindre a animar i a gaudir”.

Esta edició serà la primera en la qual s’entregaran premis en metàl·lic als tres millors en les categories masculina i femenina, i a aquells corredors que superen els rècords establits en 2015. Així mateix, tots els participants tindran un obsequi per realitzar la prova, en la qual s’aprofitarà també, com en anteriors edicions, per a retre homenatge a persones molt importants en el món de l’atletisme, com ara Davinia Albinyana i Jorge Juan Sempere, els protagonistes en esta ocasió.

“En el cas de Davinia Albinyana, internacional en diverses ocasions en duatló i handbol, a més d’aconseguir unes marques extraordinàries en marató, es tracta d’una gran lluitadora, amb el cap molt ben moblat. Treballa precisament en un camp en el qual molts atletes poden perdre’l una vegada aconseguida una certa rellevància. Ella els fa veure que l’esport competitiu és molt important, però que l’esport passió, l’esport emoció, ho és encara més”, ha assenyalat el reconegut esportista i atleta, Recaredo Agulló, convidat per Peus Quets a la presentació de la crono. Pel que respecta al segon homenatjat enguany, Jorge Juan Sempere, Agulló ha indicat que es tracta “d’un atleta excepcional, amb unes grans condicions físiques i humanes, subcampió d’Espanya de marató a València, qui va patir un tremend accident que va truncar la seua carrera, però que, després de diverses operacions, ha aconseguit tornar a córrer”

El regidor d’Esports, Julián Sáez, ha assenyalat que, per a l’Ajuntament, “és un honor comptar amb la presència de Recaredo Agulló, tota una institució en el món de l’atletisme valencià. És una enciclopèdia vivent quan es parla d’este esport, pel que sent autèntica passió”. Així mateix, Sáez ha volgut posar l’accent en la importància que Sueca recupere esta crono després de diversos anys sense celebrar-se, “però el més important és que un club històric com Peus Quets haja tornat. Després d’uns anys complicats a nivell intern, el club està viu i torna conforme el coneixíem, amb ganes de fer coses. I ja podem avançar que en 2024 hi ha voluntat de recuperar la Volta a Peu a Sueca, que ha organitzat sempre Peus Quets. Creiem que és una molt bona notícia per a la nostra ciutat”.

Més llegits