IniciMareny de BarraquetesSueca demana la reforma i optimització dels seus col·legis

Sueca demana la reforma i optimització dels seus col·legis

L’alcalde i el regidor d’Educació insisteixen davant la Conselleria sobre les millores que necessiten diversos centres del municipi

Sueca continua treballant perquè els seus centres públics aconseguisquen tindre unes instal·lacions òptimes i d’acord amb els temps que vivim. Per eixe motiu, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, es van reunir esta setmana amb el nou director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, per a traslladar-li de primera mà les necessitats que tenen alguns centres educatius del municipi, al mateix temps que conéixer l’estat actual del Pla Edificant projectat en el CEIP Cervantes, les instal·lacions del qual estan necessitades de reformes donada la seua antiguitat. “Vam sol·licitar una reunió amb el director general per a tractar amb ell diverses qüestions que afecten a Sueca en matèria educativa. La nostra finalitat principal és que els tràmits s’acceleren al màxim per a poder tindre totes les instal·lacions en un estat òptim d’actualització i modernització, i que el nostre alumnat puga gaudir-les amb les majors garanties”, va explicar l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

El regidor d’Educació, Joan Carles Vázquez, va informar que, un dels projectes que contempla el Pla Edificant en el CEIP Cervantes, és la construcció d’un nou gimnàs en part del pati i un corredor cobert per a accedir a ell. “A més, hem sol·licitat que s’amplien estes actuacions i s’incloga una remodelació de l’edifici, especialment de la coberta, que pateix goteres. Després de l’estudi que se’ns va requerir sobre les càrregues estructurals, i que s’ha realitzat este estiu fora de l’horari escolar, hem volgut ara reunir-nos amb el director general per a insistir que s’accelere tot el procés i s’inicien les obres al més prompte possible”.

Tant l’alcalde com el regidor, van qualificar la trobada de positiva. “Hem trobat al director general molt receptiu a l’hora d’escoltar les nostres demandes”, va assenyalar Joan Carles Vázquez. Pel que respecta al CEIP Carrasquer, que acaba d’iniciar el curs en les noves instal·lacions, els representants del govern municipal van traslladar al director general la necessitat d’acabar de perfilar algunes qüestions, com ara el tema de la climatització de l’edifici emblemàtic. “L’Ajuntament va avançar la quantitat de 400.000 euros durant les obres per a deixar a punt l’edifici, incloent-hi la preinstal·lació dels conductes de la climatització; però ara faltaria la maquinària. El director general va mostrar la seua predisposició al fet que es resolga este tema”, en paraules de Joan Carles Vázquez.

També el Mareny

Uns altres de les assumptes tractats en la reunió, va ser l’estat de deterioració en què es troba el CEIP Mareny de Barraquetes al qual assisteixen, en l’actualitat, 63 alumnes. El centre pateix importants limitacions al no poder remodelar-se degudament, ni ampliar-se, per estar sotmés al Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG). “Les instal·lacions sense accessibilitat per a l’alumnat amb mobilitat reduïda o la biblioteca situada en una aula prefabricada al pati, són alguns exemples que demostren que es necessita una actuació urgent en el col·legi”, va insistir Joan Carles Vázquez.

Finalment, es va tractar en la reunió la situació de massificació que pateix l’IES Joan Fuster i que va provocar que en este curs s’haja hagut de recórrer al suport d’aules prefabricades per a desaturar el centre. “Després d’oferir-los una superfície on poder construir nous aularis que s’incloguen en el Pla Edificant, ens trobem en el moment en què la Conselleria, una vegada ens ha enviat el document amb les necessitats que hauria de cobrir el nou edifici, ens demanda ara a l’Ajuntament una memòria definitiva del projecte amb el seu pressupost. Confiem que siga aprovada i puga ser una realitat al més prompte possible”, va assenyalar Joan Carles Vázquez.

Més llegits