IniciSUECAL’oposició en bloc abandona l’hemicicle en protesta pels punts d’urgència

L’oposició en bloc abandona l’hemicicle en protesta pels punts d’urgència

Partit Popular i Compromís per Sueca es queixen de la “falta de democràcia i abús d’autoritat” i consideren que és “la tònica habitual del govern local”

La tensió política continua elevant-se en l’hemicicle suecà. Este passat dijous 1 de febrer, les agrupacions de l’oposició, Compromís per Sueca i el Partit Popular, van decidir abandonar el saló de plens i deixar a l’equip de govern sols quan encara quedaven alguns punts de l’ordre del dia per debatre. Els dos grups polítics de l’oposició van actuar d’esta manera després de queixar-se per haver rebut unes hores abans que començara el ple 4 punts per a tractar per urgència. La portaveu de Compromís, Pilar Moncho, va censurar este tipus de conducta que, segons va dir, “s’està convertint en la tònica habitual del govern local”. Els nacionalistes van expressar a l’alcalde el seu malestar per la reiteració d’esta “falta de democràcia i abús d’autoritat amb la qual s’ignoren els drets dels regidors de l’oposició que, per llei, han de rebre en les Comissions Informatives els temes a tractar en el ple i un temps prudencial per a poder estudiar-los o presentar esmenes”.

La bancada de l’oposició es va quedar buida. SUHECA.COM

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, va defensar la seua postura aclarint que la secretària argumentava que “posar punts d’urgència dins l’ordre del dia entra dins de la legalitat”.

Moncho va manifestar que “davant la presentació en esta última sessió de modificacions de crèdit, de passar 350.000 euros del Pla d’Ocupació a urbanitzar el cementeri de manera urgent o acceptar relacions de factures de l’any passat per import de 70.000 euros sense més informació” van decidir abandonar el ple. “Vostés facen el que creguen convenient”, va apuntar l’alcalde, “jo també he estat a eixa part i també hi havia punts d’urgència. Nosaltres no hem inventat la pólvora”, va afirmar.

La portaveu del Partit Popular en Sueca, Carolina Torres, es va sumar a la decisió de Compromís per Sueca: “les coses es poden fer millor. Treballar d’esta forma no és correcte”, va argumentar. “Els nínxols no poden esperar, per això que volem votar la urgència”, va remarcar Vázquez abans de passar a la votació.

Canvi en el PP

El ple ordinari de febrer també va servir per a acomiadar al regidor popular Fernando Franco. L’exregidor d’Urbanisme (legislatura 2019-2023) no va acudir a la sessió “per motius laborals”, segons la seua portaveu de partit, qui va agrair la seua tasca en els últims anys. Des del Partit Popular de Sueca li van agrair la dedicació i van indicar que “fa un pas al costat”. El pròxim en la llista, que ocuparà el seu seient, és Pío José Muñoz.

Més llegits