IniciCulturaLes cartes d’una víctima del franquisme, fil conductor del documental ‘Innocent’

Les cartes d’una víctima del franquisme, fil conductor del documental ‘Innocent’

El film va ser presentat pel seu autor a la Biblioteca Suecana i la seua estrena es farà el 12 d’abril al Centre Cultural Bernat i Baldoví

La sala d’actes de la Biblioteca Municipal va acollir la presentació del documental ‘Innocent’, basat en la vida d’Antonio Ginés Moreno, que s’estrenarà oficialment el pròxim 12 d’abril, a les 19.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví. L’audiovisual conta una història creada a través de les cartes que va escriure el propi protagonista a la seua família des de la presó. Ara, un dels seus nets, Antoni Ginés Ramos, va voler fer realitat el desig del seu avi, tal com demana en una de les missives, de comptar tot el que va esdevindre en la seua vida durant aquells anys de postguerra. “Jo em vaig sentir compromés a contar el que li havia ocorregut. Narra la seua història i la de molts republicans que van patir després de la guerra, empresonats, torturats i afusellats. El que passa és que el meu avi va escriure moltes cartes que van poder arribar a la família fora de la via legal, censurada. I, a través d’estos relats, s’ha pogut contar esta història”, va explicar Antoni Ginés Ramos, net i director del documental. 

A més de les cartes, l’audiovisual recull diferents testimoniatges, com ara el d’un pilot de l’aviació republicana que va coincidir amb Antonio Ginés Moreno a la presó. A l’acte de presentació del documental, van assistir el regidor de Patrimoni, Joan López; les també regidores Gema Navarro i Àngela Marí; l’expert en imatge, Iván Arbildua; el politòleg, Joan Cebolla; i el director de fotografia, Francesc Vera; entre altres assistents.

Més llegits