IniciSUECAEls tres regidors del Partit Popular podrien decantar la balança cap un...

Els tres regidors del Partit Popular podrien decantar la balança cap un costat o un altre

Compromís donaria suport a una possible moció de censura

Les factures encara sense pagar a empreses i autònoms de Sueca (un fet que fa mesos que és vox populi) sembla ser només la punta de l’iceberg en la crisi de govern entre PSPV-PSOE i SxD, i per tirar endavant la caòtica situació financera de l’Ajuntament cal un govern fort i cohesionat que després del que s’ha vist estos últims dies no estan disposats a perllongar ni Sueca per Davant ni el mateix PSPV-PSOE de Dimas Vázquez, que multipliquen esforços en tractar de sumar noves majories que garantisquen tirar endavant el que resta de legislatura. Segons s’ha publicat estos dies en els mitjans de comunicació, Sueca per Davant i els dos grups de l’oposició (Compromís i PP) mantenen negociacions autoritzades pels òrgans corresponents de cadascuna de les tres formacions. Per la seua part, el PSPV vendrà cara la seua derrota i també ha llançat una ofensiva a la desesperada per a sumar a la causa al Partit Popular, i canviar als seus tres regidors pels de Sueca per Davant.

Els tres regidors del Partit Popular. SUHECA.COM

De moment, silenci 

De moment, com si d’una partida de pòquer es tractara, les parts afectades no destapen les seues cartes i, si bé durant tota la setmana ha sobrevolat el rumor de la presentació d’una moció de censura, a estes hores no s’ha fet oficialitat de cap document al respecte. Tampoc els representants de les formacions polítiques han volgut fer cap declaració oficial a este ni a cap mitjà de la premsa local durant tota la setmana. Per altra banda, a les xarxes socials sí que hi ha moviment en clau política. Compromís per Sueca no ha amagat el seu total suport a una possible moció de censura per a traure fora a l’actual alcalde. En declaracions fetes a Onda Cero Radio La Ribera, Pilar Moncho apuntava que “s’ha de materialitzar com més prompte millor eixa moció de censura perquè la gestió no pot paralitzar-se i Sueca mereix un govern que retorne l’oxigen a les arques municipals”. En el mateix mitjà asseguraven que la postura de Dimas Vázquez era que “una moció de censura és una cosa legal, que no comparteix, i que repercutirà en el resultat de les eleccions municipals de 2027”.

Finalment, la quarta formació en qüestió i que, a hores d’ara, pareix tindre la clau del canvi de govern o la possibilitat de mantenir al PSPV-PSOE en la posició actual és el Partit Popular, qui segons ha pogut saber Suheca.com s’ha reunit durant els últims dies amb les altres tres formacions per a explorar possibilitats i comprovar en quina situació de privilegi quedarien en cas de donar suport a qualsevol de les dos opcions que es plantegen. Esta situació ha dut, inclús, a fer que persones amb un pes polític important dins del PP provincial s’hagen desplaçat esta setmana fins a Sueca per a assessorar els tres integrants populars. 

També a les Corts

El que està ocorrent al nostre municipi va arribar inclús a la sessió plenària de les Corts del passat dimecres. La vicepresidenta segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana, Susana Camarero, es va fer ressò de la possibilitat que a Sueca es fera una moció de censura per la “mala gestió del govern del PSPV-PSOE que ha fet que, entre altres coses, Sueca no compte a hores d’ara amb un centre de dia per no acabar unes obres que s’iniciaren en 2018”. 

Durant els pròxims dies es podrà comprovar com les relacions entre els partits i les persones a nivell local acaben per influir (o no) amb les decisions que es decideixen als grans partits a nivell autonòmic o provincial. 

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad