IniciSUECAEls animalistes protesten a Sueca per les condicions dels pollastres

Els animalistes protesten a Sueca per les condicions dels pollastres

La plataforma Dénia Animal Save recomana una alternativa vegana “viable en qualsevol etapa de la vida” i demana que els animals no patisquen

El Col·lectiu Antiespecista Dénia Animal Save va realitzar una protesta esta setmana contra el tracte que la indústria dispensa als animals enfront de l’escorxador de Sueca “per a documentar les condicions en les quals arriben els pollastres utilitzats per a la carn”. Els manifestants van retraure que animals arriben “amuntegats, amb ferides i en condicions de brutícia”.

L’escorxador està certificat com una indústria que procura el benestar animal, un segell que, segons el parer dels animalistes, “només existeix per a alleujar males consciències, ja que tota explotació animal és un horror malgrat les nutritives i delicioses alternatives vegetals que podem consumir”, segons defensa Álvaro Tarancón, coordinador de Dénia Animal Save, entitat organitzadora de la protesta.

“Els pollastres són enviats a l’escorxador amb quaranta dies en què són engreixats ràpidament mitjançant la manipulació genètica i viuen amuntegats entre brutícia i amb un aire irrespirable”, sosté el col·lectiu. Estes pràctiques, afigen, estan “ja documentades per col·lectius que s’han infiltrat a l’interior de les granges”.

El grup que va vigilar l’arribada dels pollastres a Sueca considera que el veganisme també resulta molt beneficiós per a atallar la crisi climàtica, els problemes de salut o la fam en el món, una posició que, també destaquen, és compartida per alguns experts de l’ONU. “Una alimentació completament vegetal és necessària per a posar fi a la crisi climàtica i l’escassetat de combustible i de recursos”, emfatitzen.

De la mateixa manera, els activistes que van actuar a Sueca també condemnaren l’ús dels animals per a l’entreteniment, la venda de les pells o l’experimentació.

L’alternativa vegana

El mateix col·lectiu recorda que són molts els nutricionistes i experts, com l’Associació Espanyola de Pediatria o l’Acadèmia Americana de Nutrició i Dietètica, que destaquen que un veganisme ben planificat “arriba a previndre malalties i és viable en qualsevol etapa de la vida”, per la qual cosa conviden a conéixer nous sabors i fins i tot alternatives i receptes de gran sabor o textura.

No és la primera vegada que este col·lectiu realitza esta reivindicació en el municipi. En 2022 i en 2018, ja es van dur a terme en el mateix lloc vigílies reivindicatives similars.

Els activistes indicaren en aquelles ocasions que la societat no pot continuar finançant un model d’alimentació “en el qual la crueltat cap als animals és tan brutal. A més, es maquilla amb segells de benestar animal perquè el consumidor no tinga remordiments. Ja hi ha prou d’especisme, volem als animals lliures i feliços”.

Les vigílies protagonitzades pels col·lectius animalistes pretenen “documentar la situació que pateixen els animals destinats a la producció per a després difondre una realitat que està oculta a ulls de la societat i informar que és fàcil viure d’una forma compassiva, sostenible i saludable tenint en compte les alternatives veganes per a evitar obligar els animals a patir tota la seua vida”.

Més llegits