IniciSUECAEl Pla Obert “innovador” de la Diputació arriba a Sueca

El Pla Obert “innovador” de la Diputació arriba a Sueca

S’aprova un pressupost de 350 milions d’euros en el qual l’àrea de Cooperació Municipal treballa en actuacions d’urbanisme feminista

Transformar els pobles i ciutats amb projectes innovadors, generant espais més humans, sostenibles i igualitaris i centrant els recursos en iniciatives que aporten valor afegit és el principal objectiu de la Diputació de València, que va presentar el pla inversor més ambiciós de la història de la Diputació de València, amb 350 milions d’euros per a municipis i mancomunitats. La vicepresidenta primera de la Diputació de València i responsable provincial de Cooperació, Natàlia Enguix, va mostrar així la seua satisfacció per l’aprovació definitiva de les bases del nou Pla Obert d’Inversions en el ple de març de la Diputació. Enguix va destacar les xifres del major programa inversor de la Diputació amb 350 milions d’euros per a municipis i mancomunitats en els pròxims quatre anys, i va agrair l’esforç i el treball de l’equip de Cooperació “per haver transformat en poc temps un pla tan ambiciós per a millorar la seua eficiència, que les xifres es transformen en projectes i els projectes en obres executades”. “Això suposarà que els municipis no hauran de retornar ni un sol euro a la Diputació”, va afegir la vicepresidenta.

 En la mateixa línia, la titular de Cooperació va destacar “l’èxit de les profitoses jornades que hem realitzat a les comarques al costat del president Mompó i l’equip tècnic que encapçala Pedro Domingo, una ruta que ha ajudat a acostar la Diputació al territori i millorar la posada en marxa del pla”. Enguix va insistir en les millores d’un programa que “no sols incrementa la dotació econòmica, sinó que s’ha aprovat sis mesos abans que l’anterior pla i ha flexibilitzat els terminis per a facilitar la seua execució”.

Des de la bancada de l’oposició, el portaveu socialista Fernández Bielsa va qüestionar la pèrdua d’ajudes per part dels municipis més xicotets, en la línia de la seua homòloga en Compromís, Dolors Gimeno, que va anar més enllà en criticar la retirada d’ajudes mediambientals recollides en l’Estratègia Reacciona. Natàlia Enguix va demanar als dos que “siguen seriosos amb les sumes i càlculs que fan i no mentisquen sobre una realitat inqüestionable: el pla passa de 288 a 350 milions d’euros i és impossible que els municipis perden poder adquisitiu”.

La responsable de Cooperació Municipal va finalitzar la seua intervenció apuntant a Europa, i en concret a “les noves maneres d’afrontar les inversions i fer-les útils per a millorar les condicions de vida de les nostres veïnes i veïns”

Una de les novetats del pla, a més de la major flexibilitat en els terminis i els canvis en la fórmula de repartiment concedint més pes a la població, és la incorporació de nous incentius com la subvenció al cent per cent dels projectes relacionats amb el Cicle Integral de l’Aigua, les zones verdes i instal·lacions esportives, i l’urbanisme feminista, un concepte transformador pel qual s’han interessat especialment els consistoris.

Iniciatives urbanístiques

En resposta a eixa informació que demanden els ajuntaments per a saber en què consistixen les iniciatives urbanístiques amb perspectiva de gènere, Natàlia Enguix va avançar l’elaboració d’un manual per a explicar als municipis els projectes que poden presentar-se i posar exemples pràctics que puguen ser presos com a base pels tècnics locals.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad