IniciAltres notíciesEl Fòrum Arrels 2024 abordarà el futur del periodisme digital

El Fòrum Arrels 2024 abordarà el futur del periodisme digital

L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana organitza la jornada en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana

L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana ha organitzat la jornada “Fòrum Arrels 2024”, un esdeveniment dirigit a professionals i estudiants de periodisme i comunicació interessats en les darreres tendències de creació de contingut digital i la seua aplicació a la premsa de proximitat. Esta jornada se celebrarà el pròxim 21 de maig a la Facultat de Periodisme de la Universitat Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca (València), sota el títol Noves tendències en la creació de continguts a la premsa de proximitat.
L’esdeveniment formatiu, realitzat en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana, explorarà les actuals formes de creació de continguts per a xarxes socials, el seu impacte als mitjans locals i les sinergies que es poden establir.

Innovació i estratègies digitals
La jornada començarà a les 11.00 hores amb la ponència de Tània Carrobé, directora de Màrqueting i Projectes Digitals de l’empresa Xtratègics. Carrobé presentarà Noves tendències i formats a les xarxes socials per als mitjans de comunicació locals, abordant com els mitjans poden utilitzar les xarxes socials per ampliar-ne l’impacte i l’abast. S’espera que l’experta subratlle la importància d’adaptar els continguts a cada plataforma, incloent-hi Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, Twitch i Spotify. “S’enfocarà a la importància d’entendre i aprendre a fer servir els nous formats dels canals digitals i de fer ús de noves eines de creació, edició i compartició de continguts”, indica el president de l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis.

Arnau Clari. PCV

Pràctiques innovadores
A les 12 hores, el focus es traslladarà a la pràctica amb intervencions d’Arnau Clari, cofundador de La Ruta dels Esmorzars, i Jorge García Guerrero i Alexis Martínez, creadors de Jajajers. Tots dos compartiran com la creació de contingut genuí i atractiu ha estat fonamental en el creixement de les seues iniciatives a les xarxes socials.
La Ruta dels Esmorzars, dels creadors de contingut de Sueca: Pelayo Máñez, Arnau Clari i Joan Ferrús, ha aconseguit forjar una comunitat de més de 90.000 seguidors a Instagram.
Els influencers de Sueca explicaran a les seues xarxes socials els elements claus per gaudir d’un bon dinar i com han documentat els seus passos des de Vall d’Alba fins a la Vila Joiosa, creant un mapa amb tots els llocs que han ressenyat a xarxes, amb puntuacions per al servei , el preu, la qualitat del dinar i el local, incloent-hi el cremaet.
Per part seua, Jajajers parlaran sobre la importància de l’humor en els continguts. Jorge García i Alexis Martínez, companys de Comunicació Audiovisual van engendrar Jajajers amb el propòsit de crear formats d’humor de tota mena i han acumulat milions de reproduccions a les xarxes i molt compartits també. Tenen una experiència de gairebé 20 anys com a guionistes, realitzadors i còmics en diferents mitjans.

Clausura i visió futura
La jornada conclourà a les 13 hores amb una sessió de cloenda que reflexionarà sobre l’impacte de les noves tecnologies als mitjans de comunicació de proximitat i com poden ser eines fonamentals per innovar i captar l’atenció en un entorn cada vegada més digitalitzat.

El Fòrum Arrels 2024 aspira a ser no només una plataforma per debatre les últimes tendències, sinó també una oportunitat inavaluable perquè els futurs periodistes i comunicadors comprenguen de primera mà com s’estan transformant els mitjans i adaptant a les noves exigències del públic i les possibilitats que ofereix la tecnologia moderna.

Més llegits