IniciCulturaConselleria cessa a Abel Guarinos com a director general de l'IVC

Conselleria cessa a Abel Guarinos com a director general de l’IVC

El suecà assenyala que seguirà treballant per a “bastir ponts entre l’IVC, el món de la cultura, la Conselleria i la ciutadania”

La Vicepresidència i Conselleria de Cultura i Esport, liderada per Vicente Barrera (Vox), ha decidit prescindir del suecà Abel Guarinos, fins ara director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). La notícia arriba després que es proposara als nous directors adjunts de l’organisme cultural, encarregats de les àrees d’Audiovisual, Arts Escèniques i Música, després del cessament dels tres anteriors responsables. Amb el cessament del segon escaló i, ara, del director general es confirma el canvi total en l’estructura de l’IVC, cessaments que, especifiquen des de Cultura, es justifiquen en la voluntat d’iniciar una “nova etapa” després de la seua arribada al govern.

El cessament ha sigut acordat durant la reunió del Consell de Direcció de l’IVC celebrada este divendres, una eixida que serà efectiva en un termini de quinze dies, tal com han informat en un comunicat. Per part seua, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha explicat que este relleu es produeix per la “voluntat d’iniciar una nova etapa en la gestió d’este organisme dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport” i ha agraït “el treball realitzat per Guarinos al capdavant de l’IVC des de l’inici de l’actual legislatura i fins a este moment”.

L’experiència acumulada al llarg dels anys en l’àmbit cultural valencià va ser clau perquè Abel Guarinos fora anomenat, l’any 2016, director de Culturarts, institució que després passaria a dir-se Institut Valencià de Cultura (IVC). És conegut per ser un dels fundadors de la Mostra Internacional de Mim de Sueca (va ser el director els primers 25 anys de festival) i ha dut endavant altres projectes de responsabilitat com la coordinació del Circuit de Teatres de la Generalitat. A mitjan abril de 2021, la Conselleria de Cultura (llavors comandada per Vicent Marzà de Compromís), li va renovar per cinc anys més, per la qual cosa el seu contracte tenia vigència fins a 2026.

Després del polèmic cessament de Pérez Pont, al qual Cultura va acusar “d’irregularitats i mala praxi”, i dels directors adjunts, als quals Barrera va acusar de polititzar la programació, Cultura ha volgut suavitzar l’eixida de Guarinos amb un comunicat en el qual subratllen en diferents ocasions la que hauria sigut una eixida més amable. “De fet, fins a l’extinció del seu contracte continua exercint les seues funcions amb total normalitat, com es posa de manifest, per exemple, en la seua presència acompanyant-me a la representació de ‘Els Troianes. Fucking nowhere’ en el Teatre Rialto de València ahir dijous, 15 de febrer”, recalca Añó.

“No perpetuar-se”

Per part seua, Abel Guarinos apunta, segons es reflecteix en el comunicat remés per Cultura, que sempre ha sigut la seua intenció “no perpetuar-se al capdavant de l’IVC, sinó facilitar el relleu al capdavant de la direcció general d’este organisme si així es considera”, tenint en compte, a més, “la recent incorporació de nous responsables al capdavant de les direccions adjuntes”. En este sentit, ha traslladat la seua vocació per “bastir ponts en tot moment entre el mateix IVC, els sectors professionals i amateurs de la cultura, la nova Conselleria i la ciutadania, amb la finalitat que no perderen un àpex de regularitat i de qualitat les activitats programades i perquè els implicats en les diferents disciplines pogueren seguir els seus treballs amb normalitat”.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad