IniciSUECACompromís denunciarà davant la Fiscalia al PSOE de Dimas Vázquez "per afavorir a un...

Compromís denunciarà davant la Fiscalia al PSOE de Dimas Vázquez “per afavorir a un grup d’empreses amb contractacions il·legals continuades”

Denuncien que els beneficiaris van ser els mateixos que organitzaren l’acte central de campanya dels socialistes de Sueca

Compromís per Sueca presentarà denúncia davant la Fiscalia contra l’alcalde Dimas Vázquez España, les regidores Manuela Egea Romero i Gema Navarro Poveda i el regidor Joan Carles Vázquez Garcia, per la comissió d’un delicte continuat de prevaricació administrativa. “El senyor Vázquez España en connivència amb les regidores i el regidor, van articular una trama per beneficiar a un grup d’empreses dedicades a l’organització d’events i prestació de serveis per a l’Ajuntament de Sueca portant a cap una contractació il·legal continuada contravenint els informes de l’Interventor, Secretaria i Tècnics d’Administració General del consistori, que advertien de la il·legalitat d’estes contractacions”, segons van indicar des de Compromís per Sueca, qui també van assegurar que el grup d’empreses beneficiades per estes contractacions també va ser l’encarregada de l’organització i muntatge de l’acte principal de campanya del PSOE en les darreres eleccions municipals del 2023.

En relació amb este fet no sols el grup municipal de Compromís, sinó també el del Partit Popular a l’Ajuntament de Sueca han advertit i qüestionat en els plenaris esta forma d’actuar del PSOE, contravenint la llei de contractes del sector públic, a pesar del que s’advertia contínuament pels tècnics administratius i jurídics de l’Ajuntament.

Nadal i Reis

Este fet ja va ser advertit durant el mes d’abril d’enguany per Compromís per Sueca. En aquella ocasió, la portaveu d’este grup municipal, Pilar Moncho, va denunciar la fragmentació de contractes municipals per part del govern local “amb la intenció d’afavorir a empreses amigues” i que els espectacles contractats en Nadal i Reis beneficiaven sempre “a una determinada empresa que, ja és casualitat, sempre s’emporta els contractes”. En aquella ocasió, els advertiments del departament d’Intervenció de l’Ajuntament indicaven: “La següent relació de factures corresponents a les mercantils ‘Empresa X1’, ‘Empresa X2’ i ‘Empresa X3’ no es poden entendre com a contracte menor, atés que conjuntament es tracta de prestacions relacionades entre si per a les festes de Nadal i Reis, realitzant-se de forma contínua anualment, atés que és una tradició, i, per tant, es formula objecció, atés que és una prestació de servei que es podria contractar amb temps suficient, per a no incomplir la legislació vigent”.

Compromís per Sueca va afirmar que només en festes de Nadal, este grup d’empreses va emetre huit factures diferents “per un més de 82.000 euros per conceptes tan diversos com: 10.800 euros per a llogar carrosses, 18.000 per a llogar inflables, 18.000 per a organitzar la cavalcada, 15.000 per a llogar i muntar l’arbre de Nadal o 6.900 pel servei de recepció de Reis Mags i els decorats”.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad