IniciEl PerellóSueca per Davant i l'Alternativa El Perelló, de la mà pel municipalisme

Sueca per Davant i l’Alternativa El Perelló, de la mà pel municipalisme

Julián Sáez (SxD): “Som milers de càrrecs electes independents a l’Estat que no estem ni volem estar en disciplines de grans partits

El Novotel Madrid Center serà, este pròxim dissabte 24 de febrer, l’epicentre d’una trobada històrica per al municipalisme espanyol. Més de 500 alcaldes, regidors i diputats provincials, tots independents i provinents de cada racó de l’Estat, es reuniran per forjar una xarxa municipalista cohesionada i dinàmica. El propòsit d’esta convenció, a la que assistirà una delegació dels partits independents Sueca per Davant i L’Alternativa, és transcendir les barreres geogràfiques i partidistes, abordant de front els desafiaments que enfronta el municipalisme en l’actualitat.

“Som milers de representants independents que ens neguem a quedar a la perifèria de la política. Ens hem de coordinar per potenciar la nostra veu i la nostra influència, ja que junts representem una força política significativa a tot Espanya”, assegura Julián Sáez, president de Sueca per Davant.

Per a dissabte s’han programat tres taules rodones que serviran com a plataforma per a l’intercanvi d’idees i la identificació d’estratègies conjuntes. L’enfocament central estarà en la creació de sinergies que enfortisquen el moviment municipalista a nivell estatal. L’assistència presencial de més de 500 càrrecs electes independents de tot Espanya confirma el compromís i la determinació d’esta iniciativa. El seu objectiu és establir els fonaments d’una confederació estatal que aglutine els partits i agrupacions independents de caràcter municipalista, preservant l’autonomia de cada grup.

La futura confederació municipalista aspira a representar inicialment més de 1.500 càrrecs electes independents, distribuïts en aproximadament 300 grups polítics diferents. Un dels reptes que s’han marcat els promotors d’esta iniciativa és la creació de coalicions electorals a les diferents províncies cara al 2027 per aconseguir obtindre representació en el major nombre de diputacions provincials possibles (en este moment hi ha representació a les diputacions de Cadis, València, Palència, Zamora, Burgos i Girona). A més, es busca la inserció del municipalisme independent en institucions clau com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), així com en les federacions autonòmiques de municipis i províncies.

Actor rellevant

”Hi ha milers de càrrecs electes de caràcter independent a Espanya que no estem ni volem estar en disciplines de grans partits. Moltes vegades ens trobem en solitud davant les grans maquinàries de partits i hem de ser capaços de coordinar-nos i fer valer la força que tenim, ja que junts som la tercera força política al país”, sosté Sáez. L’impuls i la unitat demostrats en esta convenció marquen una fita en l’evolució del municipalisme espanyol, consolidant el seu paper com a actor rellevant en el panorama polític nacional.

Més llegits