IniciAltres notíciesSueca per Davant i L'Alternativa impulsen la Unió Municipalista

Sueca per Davant i L’Alternativa impulsen la Unió Municipalista

Julián Sáez i José Codoñer figuren entre els polítics més destacats d’un projecte que comptarà amb la vicepresidenta de la Diputació, Natàlia Enguix, com a coordinadora de la confederació

La confederació de partits locals va iniciar l’organització de la seua estructura provincial en una trobada celebrada el passat dissabte 11 de maig a Requena al qual van assistir un centenar de càrrecs públics. La vicepresidenta de la Diputació de València i 1a tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent per Ens Uneix, Natàlia Enguix, serà la coordinadora de la confederació Unió Municipalista a la Província de València. Així es va confirmar en la primera reunió provincial de València d’esta confederació en la qual van participar al voltant d’un centenar de càrrecs públics de partits i agrupacions d’electors de caràcter municipalista de la província. El 1r tinent d’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, Julián Sáez (Sueca per Davant), i l’alcalde del Perelló, José Codoñer (L’Alternativa), van ocupar posicions destacades en esta primera trobada de Requena. 

L’objectiu de la reunió era acordar el comité provincial i de cadascun dels comités dels partits judicials de la província, així com establir línies de treball i estratègiques per als pròxims anys fins a les eleccions locals i autonòmiques de maig del 2027.

Enguix, que ostenta el càrrec de major responsabilitat d’entre tots els partits locals a la província, fou proposada per al càrrec tant per David Garcia, president Nacional d’Unió Municipalista i alcalde de Nules, com per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. En la seua intervenció en l’acte, per al qual va rebre el suport unànime dels presents, Enguix va incidir en “la proximitat dels partits municipalistes a la ciutadania, la capacitat que tenim d’escoltar les persones”, destacant la porta que obri el treball des de la Unió Municipalista “per a poder canviar les coses també des de les grans institucions”.
Jorge Rodríguez va destacar que “als grans partits això els vindrà molt malament, els preocupa, i això és perquè estem removent els fonaments del sistema per a crear una cosa nova. Coneixem els errors d’altres organitzacions i podem evitar-los. I en eixe camí no estarem sols, perquè cadascun podem tindre la nostra pròpia entitat en cada municipi, però units en la diversitat podrem avançar de la mà”.

El president nacional de la Unió Municipalista, David Garcia, va posar en relleu “el potencial del que estem generant. Crec que este és el projecte polític més ambiciós de la història de la democràcia a Espanya, un projecte al marge de blocs ideològics, sense entrar en enfrontaments, sense lideratges nacionals sinó microlideratges des de la base, i amb un suport electoral ja garantit. Perquè en vots, els municipalistes som a la Comunitat Valenciana i a Espanya la tercera força política”, va remarcar.

En la trobada de Requena, a la qual també van assistir les regidores de Sueca per Davant Noelia Benedito i Sari Sáez, també es van conformar els comités en els diferents partits judicials de la província. Alguns d’ells formaran part del comité provincial de València que es donarà a conéixer amb detall en les pròximes setmanes, després de la seua primera reunió. En el cas dels representants de Sueca i El Perelló, no es descarta que algun dels seus membres ocupen càrrecs importants dins del nou organigrama.

A més s’està tramitant l’adhesió d’altres partits de la província de València amb representació institucional com és el cas de La Font de la Figuera (PFONT), que una vegada integrades se sumaran als diferents equips dels seus respectius partits judicials. De moment es compta ja amb estructura en el 100% dels partits judicials i ara l’objectiu de cada equip serà el de sumar a la resta de grups de la seua zona i, a més, treballar per a generar candidatures independents en aquells pobles i ciutats en els quals no existisquen en l’actualitat de cara a les eleccions del 2027. Estes reunions de caràcter provincial se celebraran també a Alacant (25 de maig) i Castelló (31 de maig). Una vegada es conformen els tres comités provincials tindrà lloc una reunió durant el mes de juny per a la posada en marxa del comité autonòmic d’Unió Municipalista a la Comunitat Valenciana.

Més llegits