IniciSUECASueca per Davant denuncia "menyspreu, ocultisme, boicot i deslleialtat" per part del...

Sueca per Davant denuncia “menyspreu, ocultisme, boicot i deslleialtat” per part del PSPV-PSOE

La formació independent assegura assabentar-se de la seua destitució “per la premsa, una prova més de les formes i de la manera d’actuar de l’alcalde”

El grup independent Sueca per Davant ha emés un comunicat signat pels tres regidors que fins ahir formaven part del govern local amb el PSPV-PSOE (segons va filtrar ahir, divendres 28 de juny, Dimas Vázquez a Levante-EMV) mitjançant el qual eixien al pas de les declaracions públiques realitzades per la màxima autoritat. El seu portaveu, Julián Sáez, deixava constància a les xarxes socials que “Noelia, Sari i jo hem tractat sempre de donar el millor de nosaltres. Ha estat un plaer treballar pel nostre poble des de primera línia. No perdeu mai la vostra dignitat, lluiteu per allò que considereu just i, sobretot, sigueu bones persones. Seguim a la vostra disposició!”. Este text era acompanyat per un comunicat titulat ‘Amb dignitat i la cara ben alta’ que també feien arribar als diversos mitjans de comunicació.

En ell, des de SxD asseguren que des del principi del pacte “vam poder comprovar com allò que creiem que seria un vertader equip entre les dos formacions no anava a ser així” i que actuaren “sempre amb discreció i tractant de sumar pel pacte de govern subscrit, confiant en què tot es reconduiria. I així ha estat fins que la situació ha esdevingut insostenible”.

“El menyspreu, l’ocultisme, el boicot i la deslleialtat dels càrrecs electes del PSPV-PSOE amb major experiència en la política local cap als membres de Sueca per Davant ha estat una constant al llarg d’este primer any de mandat. La situació, lluny de reconduir-se tot i les reiterades advertències fetes per Sueca per Davant, ha anat agreujant-se amb el pas del temps fins al punt que alguns regidors dels dos grups ni tan sols es dirigeixen la paraula quan es creuen pels passadissos de l’Ajuntament”, apunten els independents en el comunicat abans d’indicar que este fet creava un ambient de treball amb el qual era “impossible dur a terme una gestió òptima que repercutisca positivament en la ciutadania, que, al cap i a la fi, és a qui ens deguem”.

La formació liderada per Julián Sáez apunta “diferències insalvables pel que fa als criteris que afecten a la gestió dels recursos municipals i que han arribat a un punt de no retorn”. Segons SxD, les polítiques dels últims anys “han conduït l’Ajuntament de Sueca a una situació econòmica molt delicada i a un caos absolut que ha generat un bloqueig sense precedents que provoca situacions gens desitjables que ja han patit molts empleats públics i que ara estan patint en primera persona les nostres empreses i autònoms”. Este fet ha resultat determinant per a que els independents hagen pres la decisió de no trobar-se en condicions “de continuar donant suport a una forma d’entendre la política local que va en sentit contrari de les advertències i directrius marcades pel Departament d’Intervenció”, per la qual cosa van dur a terme una assemblea extraordinària per valorar el primer any de legislatura on van decidir no continuar donant suport a un govern local entre PSPV-PSOE i Sueca per Davant al considerar-lo “perjudicial per a la nostra ciutat. I nosaltres mai permetrem que Sueca isca perdent”, indiquen.

“Provocacions” i destitució

SxD assegura, a més a més, que no entraran en les “provocacions” aparegudes hui en premsa contra el partit i el seu portaveu municipal i que ells també estan “profundament decebuts i decebudes” amb Dimas Vázquez i amb part del seu equip, i que els ha deixat “sense paraules des de fa massa temps”. Els independents defenen la seua postura i recorden que “si Sueca per Davant fora un partit amb ànsies d’alcaldia ho haguérem demostrat fa un any, després de les eleccions, quan altra formació ens va oferir l’opció d’explorar eixa possibilitat”. “També és curiós que l’alcalde diga al diari que Sueca per Davant sols ens preocupem dels càrrecs que ens repartirem i dels sous que ens correspondran, quan ell fa només un any va passar de cobrar 40.100 euros a 52.900 euros, amb el nostre ‘deslleial’ vot a favor, tot siga dit”, afirmen abans d’indicar “senyor alcalde, la lleialtat es guanya donant exemple, és un principi que ha de ser recíproc i que no es pot exigir quan u mateix no la posa en pràctica”.

El comunicat també es fa ressò de la destitució dels tres regidors, que es queden sense competències, notícia que han conegut “per la premsa, una prova més de les formes i de la manera d’actuar de l’alcalde” i conclouen donant “les gràcies a les moltíssimes persones que estos dies ens heu enviat missatges d’ànims” i avançant que continuaran “treballant per l’interés general de tots els suecans i de totes les suecanes, ens hagen votat o no, i ho farem des del lloc que ens corresponga, el govern o l’oposició. Prompte eixirem de dubtes”.

spot_img
spot_img

Més llegits

Esta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Fent click en el botó Aceptar acceptes l\'ús d\'estes tecnologies.    Más información
Privacidad