IniciEsportsSueca participa fins al 8 de gener en l'exposició de murals de...

Sueca participa fins al 8 de gener en l’exposició de murals de la Ruta d’Art Urbà del València CF

La mostra pot visitar-se en el Centre del Carme de Cultura Contemporània de València

El municipi de Sueca participa, fins al pròxim 8 de gener, en l’exposició Ruta d’Art Urbà VCF que pot visitar-se en l’Espai D del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) de València. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Julián Sáez, i la regidora de Sanitat, Sari Sáez, van assistir en representació de l’Ajuntament de Sueca a la inauguració de la mostra celebrada divendres passat 3 de novembre.

L’exposició està organitzada i produïda per la Fundació del VCF i la Diputació de València, a través de València Turisme, amb la col·laboració del Centre del Carme de Cultura Contemporània. “Estem molt agraïts a la Fundació València CF perquè sempre té molt en compte a Sueca en aquelles iniciatives que promou. La nostra ciutat ha sigut bressol de grans futbolistes que van vestir la samarreta del València i com a ajuntament sempre continuarem anant de la mà del club per a posar en valor eixe llegat futbolístic que ens van deixar tots ells”, va apuntar Julián Sáez.

En la inauguració de l’exposició també van ser presents, entre altres, el director del CCCC, José Luis Pérez Pont; la directora de la Fundació València CF, Inma Ibáñez; la responsable de l’àrea de Patrimoni de la Fundació València CF i comissària de l’exposició, Loles Ruiz; representants de l’Associació de Futbolistes del VCF com ara Fernando Giner, José Manuel Sempere o Miguel Ángel Bossio; i els artistes que han confeccionat els murals de les dues primeres edicions. “Participar en esta iniciativa en 2022 va ser un encert. El mural d’Antonio Puchades pintat sobre un lateral del frontó situat en l’estadi que porta el seu nom forma part ja de l’entorn paisatgístic de la zona. Tonico continua ben present en les nostres vides i allà on anem estem orgullosos de dir que som ‘del poble de Puchades'”, va finalitzar Sáez.

L’exposició realitza un recorregut pels projectes guanyadors i finalistes de la primera edició de la Ruta d’Art Urbà del VCF, que sorgeix per a promoure l’art urbà de qualitat com a lloc d’expressió cultural i artística, així com per a crear un itinerari turístic de referència en la província de València. La mostra es completa amb les escultures del Centenari de Mestalla intervingudes pels artistes Xemayo, Mawe, Moreno, Yeko, El Paio Migue, La Nena Wapa Wapa, Paula Dorado i Manuel Pozo, Héctor Clarossi, Joke i Tatiana Roig.

El mural de Puchades  El mural d’Antonio Puchades pintat a Sueca per Manuel Moreno va ser el guanyador de la primera edició del certamen convocat amb motiu de la Ruta d’Art Urbà. Consta de 100 metres quadrats i està realitzat amb pintura plàstica i esprai. Tal com va explicar el seu propi autor, “està representada la figura d’Antonio Puchades, llegenda valencianista nascuda a Sueca, i és un homenatge al futbol clàssic valencià coincidint amb el centenari de Mestalla. Es va triar el blanc i negre per a donar una sensació d’antiguitat a la imatge; també la textura de l’obra va buscar accentuar eixa idea. Es va triar a Puchades ja que és un dels màxims exponents del futbol a València i en concret a Sueca ”.

Més llegits