IniciSUECASueca ofereix a la ciutadania informació sobre les oportunitats que ofereix Europa

Sueca ofereix a la ciutadania informació sobre les oportunitats que ofereix Europa

El cicle de xarrades, amb el títol “A Sueca parlem d’Europa. Descobrint oportunitats i desafiaments des de l’àmbit local”, s’ha dirigit especialment a la població més jove, les pimes i els representants municipals

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria responsable de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha programat una sèrie d’activitats en els últims dies amb el títol “A Sueca parlem d’Europa, Descobrint oportunitats i desafiaments des de l’àmbit local”, dirigides, especialment, a la població més jove del municipi, al teixit productiu local i als representants municipals. 

La primera d’elles va tractar sobre els fons Next Generation UE, i va estar enfocada a les xicotetes i mitjanes empreses de Sueca i a tota aquella persona emprenedora del municipi interessada a conéixer les oportunitats que brinden estos fons al teixit productiu local, i com accedir a este mecanisme de finançament d’àmbit europeu. La xarrada va comptar amb la presència de la regidora d’ADL, Àngela Marí; la tècnica de l’Oficina Europea, Victoria Vázquez; i el CEO d’Exportory, consultor, formador i emprenedor, Javier Expósito.

La segona de les activitats proposades va tindre com a eix central el paper de les regions a la Unió Europea i la seua relació amb les autoritats locals, les oportunitats i desafiaments de la participació regional a la UE i l’impacte de les polítiques europees en l’àmbit local. A esta, va assistir una representació del govern municipal encapçalat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez. Entre els diferents temes tractats, va destacar la revisió de les inversions europees, la seua repercussió en l’àmbit local, l’euromunicipalisme i futures oportunitats.

Finalment, l’última de les activitats proposades va estar dirigida a la població més jove de Sueca i d’altres municipis pròxims, interessats a conéixer les oportunitats que brinda el Pacte Verd Europeu i com poden contribuir a la mitigació del canvi climàtic en el context europeu. En la xarrada, oferida per Víctor Pastor, tècnic de Fons Europeus de l’Ajuntament de Sueca; Monica Radu, vicepresidenta de l’Associació Jean Monnet i responsable del Centre d’Informació Europe Direct en la Maison de la Europe de París;  Jordi Ortiz, tècnic de projectes europeus de la consultora Crea 360 SL; i la regidora d’ADL, Àngela Marí; es va abordar la importància i els desafiaments del Pacte Verd Europeu, el seu impacte en la ciutadania i les oportunitats que brinda als joves en el context europeu (programes de mobilitat, voluntariat, pràctiques laborals, etc.). A través d’una òptica intergeneracional, es busca sensibilitzar als joves sobre la importància de la seua contribució en la lluita contra el canvi climàtic i es presenten eines i programes per a la participació activa dels joves en la construcció d’un futur sostenible.

Més llegits