IniciSUECASueca es prepara per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat

Sueca es prepara per a celebrar la festivitat de Sant Antoni Abat

El fred de principis d’any arriba, una vegada més, amb la tradicional festivitat de Sant Antoni Abat. Benedicció d’animalets, processons, misses i fireta es conjugaran de nou als carrers del municipi per a oferir una de les celebracions característiques de l’hivern. Com mana la tradició, l’Ajuntament de Sueca, a través de les regidories de Festes i Comerç, col·labora amb diferents associacions i col·lectius del municipi que durant els pròxims dies celebraran diversos actes per la festivitat de Sant Antoni Abat, amb l’objectiu que puga gaudir tota la ciutadania.

Divendres 17, a les 18.30 hores, els veïns del carrer Sant Antoni Abat es desplaçaran en processó fins a l’església de la Mare de Déu de Sales on se celebrarà una missa. Posteriorment, es desplaçaran en processó també pels carrers Nou, Cantarrana, Moro i Sant Antoni Abat fins a la ronda del País Valencià, on es dispararan uns focs artificials. Finalment, s’oferirà una xocolatada a tots els i les participants. D’altra banda, el dijous 18, de 10 a 21 hores, la ciutadania i visitants podran gaudir amb la tradicional fira de Sant Antoni instal·lada en la ronda del País Valencià.

Així mateix, un any més, la família Collantes ha preparat per al dissabte 20 una sèrie d’actes amb la finalitat de commemorar esta festivitat. A les 11.45 hores està prevista l’eixida de la imatge del sant en processó, des del número 4 del carrer Castellet fins a l’església de Sant Pere, on se celebrarà una missa a les 12 hores. Una vegada finalitzada, de nou es traslladarà en processó la imatge del sant fins a la capella de l’Hospitalet, on es procedirà a la benedicció dels animals i al repartiment de pans i garrofes entre els assistents.

Protagonisme animal

I ja el diumenge 21, a partir de les 11.30 hores, l’Associació Amics de Sant Antoni Abat de Sueca celebrarà també esta festivitat, com fa tots els anys, amb la benedicció d’animals i el repartiment de pans i garrofes des de la porta de l’església de La Miraculosa.

Més llegits