IniciSUECASueca commemorarà el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Sueca commemorarà el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La Regidoria d’Igualtat ha previst una programació variada

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha preparat una programació d’actes especial per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebrarà el pròxim 25 de novembre. Sueca, com a membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, remarca una vegada més la importància de reivindicar este dia i donar suport a una causa que afecta a tota la societat.

“Amb totes les activitats proposades, el que es pretén és provocar un efecte, especialment en la gent més jove, que comença a tindre les seues primeres relacions afectives. Volem que reaccionen, que s’impliquen i, sobretot, que sàpien detectar els senyals d’alarma, oferint-los eines per a poder eixir d’una relació tòxica”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Sari Sáez. 

Les activitats programades començaran divendres que ve 17, de 10 a 14 hores, amb una gimcana per la no violència dirigida a l’alumnat de 2n de l’ESO de l’institut Joan Fuster. A la vesprada, a les 19 hores, s’il·luminarà de color morat la façana de l’edifici de l’Ajuntament. 

El dilluns 20, de 10 a 14 hores, la gimcana per la no violència s’oferirà a l’alumnat de 2a de l’ESO dels centres escolars concertats de Sueca. Serà en la placeta dels Molins. Per al dimarts 21, des de les 11.30 a les 13.30 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’ha programat el monòleg amb el títol No solo duelen los golpes, a càrrec de Pamela Palenciano i dirigit a l’alumnat de 4t de l’ESO. 

El dimecres 22, a les 18 hores, a la Casa de la Cultura, s’oferirà a l’alumnat del Centre Públic de Formació per a Persones Adultes Miquel Rosanes, una xarrada-taller amb el títol Violència de gènere i consentiment, a càrrec del Centre Dona Rural Xàtiva. El divendres 24, a les 12 hores, a la porta de l’Ajuntament, tindrà lloc la concentració i lectura del manifest commemoratiu pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb micròfon obert a la ciutadania. 

Per al dilluns 27, a les 19 hores, en el Centre Municipal Bernat i Baldoví, s’ha previst una ponència a càrrec de Towanda Rebels amb el títol El marketing de la explotación sexual a través de las RR.SS. En finalitzar, es realitzarà una xarrada col·loqui amb el públic assistent. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament. El dimarts 28, a les 20 hores, s’oferirà el monòleg de Pepa Cases titulat Sóc hiperactiva. Serà en el Centre Municipal Bernat i Baldoví amb entrada lliure fins a completar aforament. 
Finalment, el dimecres 29, a les 20 hores, s’oferirà en la sala d’actes de la Casa de la Cultura la ponència de Leonor Goicoechea titulada Educació emocional i afectivosexual amb perspectiva de gènere, patrocinada per Caixa Popular. L’entrada serà lliure fins a completar aforament.

Més llegits