IniciSUECASueca celebra el Dia Internacional de la lluita contra el càncer de...

Sueca celebra el Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama

Desenes de persones fan costat a la commemoració

El municipi de Sueca s’ha unit hui, 19 d’octubre, Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama, als actes commemoratius que s’estan celebrant en moltes ciutats per a recordar la importància de combatre esta malaltia amb la prevenció i, especialment, amb la investigació. Així ho ha assenyalat la regidora de Sanitat, Sari Sáez, en el manifest que s’ha llegit este matí, a les 12 hores, a la porta de l’Ajuntament, “gràcies a la investigació, la supervivència s’ha incrementat un 20% en els últims 20 anys. Esta millora en els resultats prové del desenvolupament de noves eines de diagnòstic precoç i tractaments més específics i eficaços. La investigació és el motor per a aconseguir que el càncer siga una malaltia prevenible, curable o cronificable”. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha apel·lat també a la necessitat de majors recursos per a la investigació, “a fi de poder avançar cada dia més en tractaments personalitzats i més eficaços, que convertisquen la malaltia en cronificable. Hem d’agafar-nos tots de la mà, donar suport a actes com este i pensar que, gràcies a la simbiosi de tota la societat, algun dia podrem derrotar definitivament al càncer”. 

En l’acte, ha intervingut també la presidenta de l’Associació Contra el Càncer de Sueca, Sacra Ortells, qui ha agraït la presència de totes les persones que han acudit a la plaça, contribuint així a donar una major visibilitat a la lluita contra la malaltia, “amb el rosa es va iniciar un moviment social que va impulsar grans avanços en investigació i en la participació de les dones en el cribratge d’esta malaltia, la qual cosa s’ha traduït en una supervivència, en l’actualitat, per damunt del 85%. No obstant això, no podem baixar la guàrdia. És vital continuar investigant, així com continuar oferint serveis gratuïts per a mitigar les necessitats emocionals i socials de les persones amb càncer i els seus familiars i, per descomptat, continuar participant en els programes de cribratge”.

Esta vesprada, amb motiu de la celebració d’este dia, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color rosa com a símbol de la lluita contra el càncer de mama.

Més llegits