IniciAltres notíciesPremsa Comarcal Valenciana organitza el fòrum "Empreses compromeses amb el Territori"

Premsa Comarcal Valenciana organitza el fòrum “Empreses compromeses amb el Territori”

La jornada comptarà amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

L’Associació Premsa Comarcal Valenciana, que agrupa les 12 capçaleres en paper i de pagament de la Comunitat Valenciana i en la qual s’hi troben Suheca.com i la revista Estil, ha organitzat en col·laboració amb la Generalitat Valenciana la segona de les jornades que, amb el títol “Arrels. Fòrum Empreses compromeses amb el territori”, pretén mostrar a la societat la importància del teixit empresarial valencià.

La jornada, que compta amb el patrocini de Caixa Ontinyent, Aiju, Aitex, Fundació Campus Ontinyent i el Campus d’Alcoi de la UPV, tindrà lloc el pròxim dia 22 de novembre en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, situat al carrer Gomis de la capital de la Vall d’Albaida.

Com en la primera edició, celebrada a Dénia, es tracta d’una jornada en la qual el protagonisme el tindran entitats i empreses que destaquen per la seua aposta per la innovació en diferents àmbits empresarials i econòmics.

Després de la recepció i benvinguda, està previst que a les 10.45 done inici el fòrum, amb la intervenció del president de Caixa Ontinyent, José Pla; la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent i vicepresidenta de la Diputació de València, Natalia Enguix; el secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Energia, Felipe Carrasco; i el president de Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis.

A continuació, tindrà lloc la primera taula redona, moderada per Xavi Bosch (director de Suheca.com i Estil), i que comptarà amb la presència de Pau Bernabeu, (director del Campus d’Alcoi UPV), José Cantó (director del Campus Ontinyent UV), Vicente Blanes (director d’AITEX) i Manuel Aragonés (director d’AIJU).

Com a introducció a la segona taula, un vídeo presentarà a les empreses protagonistes d’aquesta segona jornada del fòrum Arrels, que són Creavalo, Fresdental Grup 3D Solutions i AIUDO. La taula estarà moderada per Luis Peidro, director del Nostre, i comptarà amb la presència del CEO de Creavalo, Joan Gisbert; el gerent de Fresdental Grup 3D Solutions, Francisco Pérez i el CEO d’AIUDO, Daniel Ibiza.

Innovació i talent a la nostra Comunitat

Les empreses d’esta segona taula tenen com a punt en comú la seua aposta per la innovació. Així, Creavalo és una start up que sorgeix de la necessitat de crear valor a partir de la sostenibilitat. A través del triturat, modelat i premsatge del residu tèxtil aconsegueix reutilitzar el material, per a convertir-se en mobles de disseny avantguardista
i 100% reciclatge, 100% sostenible. Es tracta d’una empresa nascuda a Ontinyent i que aspira a projectar la seua idea i filosofia en qualsevol mercat.

Grup 3D Solutions és un referent en el sector dental a nivell nacional. El grup inclou a Fresdental, empresa pionera dedicada a la fabricació de pròtesis dentals i que s’ha convertit en una referència d’investigació i renovació tecnològica en el seu sector. Tot el procés pivota sobre l’última tecnologia 4.0, amb motles, impressores 3D i mecanismes de digitalització i escanejat. Grup 3DSOLUTIONS ha rebut els premis CEDMA (Círculo Empresarial de la Marina Alta) de 2022 per la seua innovació i el de la Cámara de Comercio Alicante 2023, en reconeixement a una trajectòria de més de 20 anys de constant renovació tecnològica.

Per part seua, AIUDO va ser posada en marxa en 2016 com a resposta a un problema personal del seu creador, Daniel Ibiza, que va veure com no trobava el servei d’atenció que necessitava per a sa mare malalta. Un parell d’anys després comptava ja amb una plantilla de deu treballadors i una xarxa de mil cuidadors. La seua aspiració era convertir-se en referent com a plataforma tecnològica d’ajuda a domicili amb l’objectiu de proporcionar cuidadors en qualsevol lloc i que l’usuari puga configurar el tipus de servei que necessita. Lanzadera, la plataforma d’incubació i acceleració d’empreses impulsada per Juan Roig, la va incorporar i va recolzar el seu projecte en 2017. El programa BBVA Momentum l’ha escollida com una de les millors startups nacionals.

A les 13.00 està prevista la clausura del fòrum, amb la intervenció de José Pla, president de Caixa Ontinyent; Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana.

Més llegits